Aktywne Wpisy

jaroslaw-nitko +233
#konfederacja #heheszki
nie wiem gdzie to nagrane ale ten "czlowiek" powinien byc leczony psychiatrycznie - i na takie miernoty chca glosowac ludzie? . Normalnie dostal by juz w pysk za niszczenie cudzego mienia ale korzysta pelna geba z immunitetu
nie wiem gdzie to nagrane ale ten "czlowiek" powinien byc leczony psychiatrycznie - i na takie miernoty chca glosowac ludzie? . Normalnie dostal by juz w pysk za niszczenie cudzego mienia ale korzysta pelna geba z immunitetu

nocny-mirek +26
Co to jest lex tusk? Ktoś streści?

i może jeszcze jak działają portfele, że mam seed'a i mam w #!$%@? adresów, bo widzę to tak że portfel ma jakiś algo który tworzy dodatkowe adresy(coś zmienia w seed i generuje następny adres), ale to tylko pomysł, nigdzie o tym nie czytałem.
Pytanie
Mogę odpowiedzieć z doświadczenia i z praktycznego punktu widzenia adresy segwitowe są o wiele tańsze, szczególnie bech32 i zajmują miej miejsca u mnie na dysku, więc namawiam wszystkich do przejścia na nie.
Zaletą bc1 jest to, że transakcje wysyłane z tych adresów są najlżejsze , a przez to tańsze.
bc1 nie używa małych i dużych liter - dzięki temu łatwiejsze jest podyktowanie takiego adresu lub odręczne przepisanie.
Używanie bc1 daje też lans na dzielni i sprawia, że kobiety widząc to robią się mokre.
@drakkar: to w końcu czyja to wina? Adresów czy giełd?
Komentarz usunięty przez autora
@drakkar: dotarłem tam już jakiś czas temu, jednak zbyt wiele mi nie wyjaśniło,nie podają nawet nazw segWit, native segWit, wady, zalety, powody, jakieś proste wyjaśnienie zagrożeń/pomyłek z przelewami i utratą btc z często polecanym paper wallet, chyba że trzeba przekopywać dalej, głębiej