Aktywne Wpisy
FoczanPingwianu +267
Pijcie ze mną kompot. W piątek zakończyłem roczny maraton w IT. Postanowiłem sobie rok temu, że poświęcę prawie cały swój czas na pracę - w najgorętszych okresach nawet 18h 6 dni w tygodniu. Przerwa na spanie, jakieś jedzenie i trochę zabawy z dziećmi. Brałem wszystkie zlecenia jak leci. Teraz miesiąc albo dwa urlopu i wracam do normalnego życia. Udało mi się zrobić na czysto 1.6mln zł, co jest dla mnie potężną dawką

szymon-G123 +347
źródło: temp_file6343485566078480918
Pobierz

Ewentualnie macie jakieś inne narzędzie do monitorowania parametrów?
Czytałem jeszcze coś o #zabbix i jak nie ogarnę influxdb to wezmę się za zabbixa.
Ogólnie w nowym zabbixie 4.0 masz wbudowaną grafanę. Więc może lepiej od razu zabbixa wrzucić?
System Center Operations Manager jest drogi ale też dla zaawansowanych scenariuszy Enterprise.
W wersji "chmurowej" - Azure Log Analytics. - masz 5GB darmowego uploadu, możesz spokojnie zbierać logi i perf countery - o ile nie ustawisz częstotliwości na co 5 sekund, to spokojnie wystarczy darmowy tier.
Jaki dokładnie masz scenariusz monitoringu?
@Koliat: Co do monitorowania to w sumie uczę się dopiero tych rzeczy. W rodzinnej firmie, gdzie serwery żyją własnym życiem - staram się coś je ogarnąć. I nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej dziedzinie, ale z czasem nabywam go co raz więcej. Posiadam szafę z 3 fizycznymi Plus 4 wirtualki na nich.