Aktywne Wpisy

Umeraczyk +10
Zrobiłem se przerwę na szynach
źródło: temp_file1643934108740280543
Pobierz
jaki jest najmocniejszy n------k jaki brał_ś?
no co tam było ćpane
- ćmaga 3.8% (1)
- maria 19.2% (5)
- wladziu 7.7% (2)
- kokolino 19.2% (5)
- kwarc 11.5% (3)
- klef 3.8% (1)
- emka 26.9% (7)
- makiwara 7.7% (2)

Jak żyć? Tak, po prostu, mam pytanie jak k---a żyć w tym kraju?
Piszę nieco w-------y, bo zapożyczyłem się u rodziców na kupno gruza do dojazdów do pracy. Teraz ten gruz stoi u mechanika z zesranym na amen silnikiem i muszę wyłożyć 2,5 tysiąca na naprawę (swap silnika w gruzie za 6 tysięcy).
Jeżdżę MPK, bo nie mam kasy na naprawę, wydajemy z różową 1400 zł na wynajem obskurnej kawalerki, nie mamy mieszkań po rodziców, aut, gotówki w prezencie też na osiemnastkę żadne z nas nie dostało.
Co prawda dopiero wchodzimy w rynek pracy, a różowa jeszcze jest na stażu, ale nie wyobrażam sobie tego.
Czego sobie nie wyobrażam?
Kupna mieszkania, auta droższego niż takie za 10k, jedzenia dobrych rzeczy, a i moje marzenia o ślicznym zegarku poszły w p---u, bo nas nie stać.
Jak k---a to wszystko ugryźć? Nie jestem półgłówkiem, ale wszystko mnie dołuje, bo znajomi dookoła śluby biorą, mieszkania kupują, a my od trzech miesięcy odłożyliśmy 600 zł.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
Komentarz usunięty przez autora
Jak Cię nie stać to kombinuj inaczej, proste.
@AnonimoweMirkoWyznania: To takie upokorzenie wsiąść w komunikację publiczną? Mnóstwo ludzi jeździ też rowerami nawet po 20 kilometrów do roboty i nie narzekają, a wcale to nie są biedacy. Ja sam jeździłem nawet przy -20 i żyję. Obudź się, są inne środki transportu po mieście niż samochód. Wszyscy wiedzą, że auto to studnia bez dna (bo ubezpieczenie, naprawy, paliwo, opony, oleje, płyny, jakieś
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
normalnie
co
Mam mieszkanie, śliczny zegarek Glycine Combat Chrono z massdropa za 3 klocki i gruza za 20 koła.
Tyle, że ja mogłem liczyć na swoich rodziców w olbrzymim zakresie( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Ale początki są trudne, ja pierwszy