Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema.
Czy Wasze #rozowepaski tez wymagają byście robili rzeczy "po ich"?
Moja siedzi w domu na macierzyńskim i wczuwa się w kierownika domu. Ja po powrocie z pracy zwykle chcę spędzić czas z dzieckiem albo jak spi, to coś porobię, co żona chce, by ona mogła polezeć.
Niestety zawsze konczy się to awanturą.
Posprzatałem w łazience? Źle!
Ugotowałem makaron? Źle - za twardy (był miękki, smakowałem)
Ugotowałem kurczaka -
Siema.
Czy Wasze #rozowepaski tez wymagają byście robili rzeczy "po ich"?
Moja siedzi w domu na macierzyńskim i wczuwa się w kierownika domu. Ja po powrocie z pracy zwykle chcę spędzić czas z dzieckiem albo jak spi, to coś porobię, co żona chce, by ona mogła polezeć.
Niestety zawsze konczy się to awanturą.
Posprzatałem w łazience? Źle!
Ugotowałem makaron? Źle - za twardy (był miękki, smakowałem)
Ugotowałem kurczaka -
kiedys_wygram +173
Kocham ten zwierzyniec
Wysyłam najwyżej plusowaną odpowiedź ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#tinder #rozowepaski #wychodzimyzprzegrywu #podrywajzwykopem #zwiazki
Wysyłam najwyżej plusowaną odpowiedź ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#tinder #rozowepaski #wychodzimyzprzegrywu #podrywajzwykopem #zwiazki
@Dpdp: ...któy to jest logicznie błędny.
@Turysta_Onanista: W założeniu że jeżeli bóg istnieje, to wynagradza za wiarę w niego. Ale są przecież inne możliwości, jeżeli by bóg istniał to:
1. Może wcale nie wynagradzać za wiarę w niego, może mu to być zupełnie obojętne
2. Może wynagradzać za coś zupełnie niezwiązanego za wiarą/niewiarą w niego, na przykład za posiadanie i dobre traktowanie psa / kota ;)
3. Może mieć naturę przewrotną i wręcz
Kolejnym wielkim błędem jest założenie, że masz wybór co do rzeczy w które wierzysz. Wiara to głębokie przekonanie o czymś i
@PDCCH: No właśnie, że nie czyni go logicznie błędnym.
Jeśli założymy, że wszystkie słonie są różowe i zadamy pytanie "jakiego koloru jest słoń Stefan", to logiczną odpowiedzią jest "różowego". Dlaczego? Ponieważ wszystkie słonie są różowe. Argument, jest poprawny i logicznie spójny. Gdzie leży problem? A no właśnie w założeniu, bo słonie nie są różowe.
Cytując @Turysta_Onanista:
Oczywiście, ale nadal zakład Pascala jest formalnie poprawny. Ilość możliwych opcji jest tak duża (o ile jest skończona), że nie sposób byłoby uwzględnić wszystkie. Można też założyć wartości wygranych inne niż te, które założył Pascal. Nie zmieni to jednak
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora