Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do mojego poprzedniego wpisu pod tagiem, tutaj moja samoloto-rakieta tankuje na stacji paliwko z asteroidy klasy E przed wylotem w dalszą drogę ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie mam licznika FPS, ale mając te wszystkie statki obok siebie wyciągałem chyba 10 klatek xD i weź tu zadokuj małym portem (włazem) do stacji przy takiej płynności - koszmar, ale w końcu się udało

PS Ten statek z lewej, bo nie pokazywałem go wcześniej, służy do złapania największych asteroid krążących wokół Muna i przytaszczenia ich z powrotem do Kerbinu. Ma też wokół siebie 8 portów na mini-sondy wyposażone w dwa średnie RW i hak do złapania asteroidy, co bardzo pomaga w obracaniu statku przypiętego do asteroidy i ogólnie utrzymania stałego kursu podczas pracy głównych silników. Po prawej widać jedną małą sondę, w komentarzu trochę lepiej widać

#kerbalspaceprogram
Dominiko_ - W nawiązaniu do mojego poprzedniego wpisu pod tagiem, tutaj moja samoloto...

źródło: comment_NFIlHWVWYHKgLcOajc6ZcWQWcvmAuU9B.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominiko_: ziomeczku a jak ogolnie z takimi duzymi stacjami teraz jest? Lapia jakies chore oscylacje i r-----------a sie nawet jak niczego nie dotykasz? Mysle czy znowu nie pograc po dlugiej przerwie ale to mnie najbardziej denerwowalo w tej grze jak skladalem duze stacje na orbicie i przy wiekszej ilosci polaczen stacja zachowywala sie jak stonoga (°°
  • Odpowiedz
@paliakk: moja waży blisko 2100 ton. Złapać ją jest bardzo łatwo, problem jest dociągnięcie jej na miejsce bez połamania się statku z uwagi na szalejący SAS ( ͡° ͜ʖ ͡°) trzeba precyzyjnie złapać ją hakiem w miejscu środka ciężkości i najlepiej doczepić do niej jak najwięcej mini-sond mających sporo RW, dla stabilności. Sam statek powinien być albo długi, albo szeroki ("rozczapierzony") i tak zaprojektowany, by ciągnął
  • Odpowiedz