Aktywne Wpisy
xfin +27
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
wfyokyga +41
Dzień dobry
#neuropa #bekazprawakow
@RedBulik:
Głuptasie. Nie chodzi o porównanie skali zbrodni, a jedynie mechanizmu obrony. Jak zapytasz się jakiegokolwiek Austriaka o losy dziadka podczas IIWŚ, to okazuje się, że wszyscy byli mundurowi, ale pracowali na kolei. Kapujesz już?
@JuanKupiec:
Lewaki takie światłe, a nie potrafią zrozumieć prostej analogii... tu nie chodzi o porównywanie przewin, a o sposób tłumaczenia się.
Tak nazizm jak i komunizm były systemami zbrodniczymi i tylko trzeba żałować, że nigdzie nie zostały porządnie rozliczone.
@
@Lipathor:
No, na pewno jest jakimś wskaźnikiem posiadanej wiedzy. Podaj lepszy.
Nikt nie zrobi Ci takich śledztw bo to zwyczajnie niemożliwe raz z racji przedawnień, układów, braku świadków którzy nie żyją, niszczenia masy dokumentów czy ich ukrywania po dziś dzień (vide szafa Kiszczaka). Zresztą podobnie było w Niemczech.
Akurat moim zdaniem i byli naziści i byli komuniści nie powinni mieć miejsca w życiu publicznym,
@eloar:
urocze i beztroskie jest życie człowieka, dla którego wstąpienie do MO, które strzelało do obywateli, których miało rzekomo chronić, nie było czarne, lecz szarawe. Tylko dlatego, że wstępującym był jego wujek.
Jest coś takiego jak sprawstwo polecające czy kierownicze a wszyscy wiedzą kto pociąga za sznurki.
@BardzoWaznyUzytkownik: Mnie by piekła. Nie po to się ktoś stara i pracuje w takich a nie innych miejscach, żeby potem dostawać ochłapy jak plebs. Gdyby wiedziała, może by robiła coś innego. I nie ważne w jakim systemie - taka była wtedy społeczna umowa i trzeba jej dotrzymać, tak samo jak za 50 lat trzeba będzie dotrzymać dzisiejszych umów.