Wpis z mikrobloga

Masakra, co się #!$%@?ło. Własnie od mojej matki otrzymałem tel. mówi że ciotka dzwoniła, że wujek (mojej mamy) zmarł. Młody nie był (80+) ale jako tak się trzymał sam koło siebie robił ba obiady gotował, krzepki chłop jeszcze był. Ciotka mówi, że wezwali wczoraj po południu lekarkę bo chcieli go zaszczepić na grypę, nie chorował czuł się dobrze, zaszczepili go i w nocy zmarł.

Nie jestem anty szczepionkowym od razu uprzedzając żeby mi tu nie było. Swoje dziecko szczepię, sam się szczepie jak muszę, ale szczepienie na grypę to kompletny bezsens.
#grypa #szczepionki #szczepienia
  • 8
@poelo: Dopiero się dowiedziałem o szczegóły nie pytałem i pewnie się nie dowiemy. W takim wieku sekcji raczej nie robią a zbadać go za późno jedynie wiem, że musiał pomrzeć przed północą bo ciało rano było zimne.
@Nicescroll: I to się dzieje z dziećmy. Oczywiście, jasne, że nie ze wszystkimi. Dziecko, zdrowe, nic mu nie jest, a po szczepieniu same problemy, albo nawet śmierć. Ale to na pewno bez związku ze szczepieniem i nawet nie ma co tego łączyć, a już na pewno zgłaszać jako NOP, bo statystyki się pogorszą i już nie będzie można mówić o rzadkości. Bez badań i zamiecione pod dywan. Nie ma tematu i
@Nicescroll szczepienie na grypę ma sens w szczególności w przypadku seniorów. Młoda, zdrowa osoba bez obciążeń przejdzie grypę, osoba starsza, zwykle z dodatkowymi obciążeniami przejdzie chorobę znacznie ciężej, a często taka choroba ją wykończy. Przykro mi z powodu Twojej straty.

@DanteTooMayCry na pewno. Osoba 80+ ma setki powodów, żeby nagle umrzeć. Wbrew pozorom nawet dzieci mają powody by nagle umrzeć, kompletnie niezwiązane ze szczepieniami. Ale rozumiem że widziałeś jakiś filmik w telewizji