Aktywne Wpisy
DajtaPlusa +411
Siemanko Mirki, dzisiaj pokażę wam katastrofe lądową, już 7 raz mam rozwalone ogrodzenie.. Starszy człowiek, pan 75 lat skasował mi płot, uciekł z myślą że mu sie uda. Znajduje rejestrację pod słupkami i ją chowam :) Chłop wraca po godzinie szukać rejestracji tłumacząc się że jak rozwalił ogrodzenie musiał zapalić swieczke żonie,i odjechał na cmentarz, a okazało się że uciekł myśląc że rejestracja jest na miejscu zdarzenia. Zdzwoniłem na policję ,dogadałbym się

Von_Kaevum +1
Dobra pany. Słucham was. Jak debilnym pomysłem okaże się kupno mazdy RX8 po swapie silnika na 2jz-ge, albo 1.8T z audi.
Dodam, że branie takiego auta z wanklem to trudny temat, bo mało osób w Polsce zna się na jego serwisie :c
#motoryzacja #mazda #debilnepomysly
Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi.
Dodam, że branie takiego auta z wanklem to trudny temat, bo mało osób w Polsce zna się na jego serwisie :c
#motoryzacja #mazda #debilnepomysly
Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi.
źródło: s-l1200
Pobierz

"Powiedz królowi Ugarit, mojemu Panu: Twój sługa Takuhli, ambasador Ugarit na dworze hetyckiego króla, wysyła następującą wiadomość
Siedem razy i kolejne siedem razy padam na twarz przed moim królem, nawet z daleka
Tutaj wszyscy czują się dobrze. Zarówna ja, jak i hetycki król, ale ktoś powinien poinformować mnie o zdrowiu Waszej Wysokości
Ponoć piszesz do hetyckiego króla: "Oto wysyłam Ci lapis lazuli". Król bardzo się zdenerwował i posłał po mnie. "Czy ten człowiek stroi sobie ze mnie żarty i podnosi zwyczajne kamienie z ziemi i mi je wysyła, twierdząc - oto wysyłam Ci lapis lazuli! Czy to prawda, że wysłałeś hetyckiemu królowi zwyczajne kamienie bądź kamienie pośledniej jakości?
Byłoby o wiele lepiej gdyby król nie wysłał niczego albo nie dokonał tak złej selekcji, bo hetycki król jest bardzo zły na Pana. Postarajcie się znaleźć lapis lazuli lepszej jakości i wyślijcie je na dwór hetycki, aby gniew króla zelżał.
Ponad to niedawno byłem bardzo chory i ledwo uszedłem z życiem chorobie, ale gdy piszę list to czuję się o wiele lepiej. W majakach ukazał mi się bóg Absukka z miasta Irhanda i zapytał mnie czy chce być jego kapłanem. Jednak, aby móc składać oficjalne ofiary temu bogu, kapłan wcześniej musi zaprezentować wiele darów, zwłaszcza niebiesko fioletową wełnę na szaty. Przeto prosiłbym króla, aby ten podarował mi niebiesko fioletową wełnę, bo któż mi ją podaruje, jak nie Wasza Wysokość."
Kolejny list
"Wiadomość od króla Karkemisz: Powiedz Ibiranu, królowi Ugarit
Życzę zdrowia
Tutaj Talmi - Te Sup, kierowca rydwanu Słońca (hetyckiego króla), król przybędzie do Ciebie. Dokona inspekcji piechoty i rydwanów, aby poznać ich liczbę. Ustaw wszystkich żołnierzy i rydwany, którzy zostali przypisani do Twego pałacu w dobrym porządku. Słońce będzie liczyć. Słońce nie może pod żadnym pozorem zostać zdenerwowane - jest to kwestia życia i śmierci."
#starszezwoje - blog ze starymi grafikami, miedziorytami, rysunkami z muzeów oraz fotografiami
#historia #ciekawostkihistoryczne #gruparatowaniapoziomu #archeologia #smoczautopia #myrmekochoria
źródło: comment_RLuExthLL14IoyLnZeY2c5jfRGiAEgFf.jpg
Pobierz@myrmekochoria: cwaniaczek :P