Wpis z mikrobloga

Dobra pany. Słucham was. Jak debilnym pomysłem okaże się kupno mazdy RX8 po swapie silnika na 2jz-ge, albo 1.8T z audi.
Dodam, że branie takiego auta z wanklem to trudny temat, bo mało osób w Polsce zna się na jego serwisie :c
#motoryzacja #mazda #debilnepomysly

Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi.
Von_Kaevum - Dobra pany. Słucham was. Jak debilnym pomysłem okaże się kupno mazdy RX8...

źródło: s-l1200

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Von_Kaevum: wypowiem się jako osoba która przez chwilę posiadała rx-8 z 2jz-ge. Wszystko zależy jak jest zrobiony swap. Wolałbym zrobić/zlecić samemu bo niestety kupno gotowego projektu to kupowanie kota w worku. U mnie usunięta była ori elektryczna maglownica i wstawiona z bmw. Możliwe że przespawane były wąsy w zwrotnicach ale nie jestem pewien. Minus był taki że auto było strasznie narwane, mały ruch kierownicą i fura lądowała na pasie obok.
  • Odpowiedz
@Demencjamlodziencza: jechaliśmy w 3, kupujący, jego kumpel i ja. Zachęciłem młodego żeby poczuł moc JZ, pociągnął 3 do końca i całkowicie odpuścił gaz, auto zatańczyło, kierownik chciał kontrować ale brakło skilla, przy prędkości może 30km/h zsunęliśmy się do rowu, auto na dach. Wszyscy byli w pasach i prędkość była mała więc nikomu nic się nie stało. Pech chciał że zanim przyjechała laweta to przejeżdżała policja i młody dostał tysiaka mandatu
  • Odpowiedz
@Von_Kaevum: renessis jest silnikiem lekkim- waży zaledwie 112kg. 2jz waży 200kg czyli prawie dwa razy tyle. To, że rex dobrze jeździ to jest zasługa dobrego środka ciężkości. Do tego silnik jest głęboko przy kabinie i jest nisko- jego rozmiary na to pozwalają.
Dlatego jak pisał @EndriuGolara swap musi być zrobiony z głową inaczej auto będzie nie wyważone i niestablne.
  • Odpowiedz
@Von_Kaevum: mam 2 znajomych z rx8 i w każdym jest działający wankiel ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak już kupwoać coś do u----------a to moze taniej i seryjnie wyjdzie sexus is300
  • Odpowiedz
@Von_Kaevum: Ze swapami zwykle jest tak, że one są fajne dopóki samemu się je zrobi. Zacznie się najprostszy problem i jest zonk, bo nie wiadomo do kogo się zwrócić, nie wiadomo co jak zostało spięte (bo zwykle wtedy są dwa komputery w aucie i teraz pytanie co robi który). Jakieś g---o-problemy które nigdy się nie dzieją w autach seryjnych.

A na koniec weryfikacja przy zakupie. SWAPa powinno się kupować z
  • Odpowiedz