Aktywne Wpisy
again_and_again +439
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema. Szybka piłka. Remontuję mieszkanie developerskie, które kupiłem sam 2 lata temu na etapie dziury w ziemi. Będę mieszkał z dziewczyną, która oczywiście nie partycypuje w kosztach raty itd, co jest dla mnie zrozumiałe.
Niezrozumiałe dla mnie jest to, że ona nie chce partycypować w żadnych kosztach związanych z remontem. Zakup mebli, agd, paneli. Mówi że nie będzie dopłacać do mojego mieszkania i to dla mnie jest OK, ale
Siema. Szybka piłka. Remontuję mieszkanie developerskie, które kupiłem sam 2 lata temu na etapie dziury w ziemi. Będę mieszkał z dziewczyną, która oczywiście nie partycypuje w kosztach raty itd, co jest dla mnie zrozumiałe.
Niezrozumiałe dla mnie jest to, że ona nie chce partycypować w żadnych kosztach związanych z remontem. Zakup mebli, agd, paneli. Mówi że nie będzie dopłacać do mojego mieszkania i to dla mnie jest OK, ale
@KomosaBiala: Widocznie jeszcze nie wszyscy doszli do tego poziomu, ale też ubolewam. Poza tym fakt, że jesteś empatyczny i nie będziesz gwałcił dzieci nie znaczy, że nie możesz tego zrobić. Jak sobie ubzdurasz, żeby to zrobić mimo empatii, to to zrobisz.
Wszystko się rozbija o to, że cały czas udowadniasz niespójność katolicyzmu, z czym się w sumie zgadzam, ale tylko przytaczam "inne możliwe scenariusze" dla
@LoveLight: Nie mogę. Nie jestem w stanie zrobić czegoś, czego nie chcę. I nie mogę zachcieć. Zrób sobie test: wbiegnij w pełnym pędzie na ścianę. Nie jesteś w stanie. Nawet, jakbyś
Rozumiem. W pewnym sensie podzielam ciekawość "dlaczego", ale nie w takim ujęciu.
@LoveLight: Możesz zachcieć, ale nie z własnej woli. Samobójcy też zabijają się dopiero wtedy, gdy tego zechcą - gdy życie staje się tak nieprzyjemne, że już śmierć wydaje się lepsza. Zastanów się: masz opcje A, B,