Aktywne Wpisy
Verae +18
#gonciarz chyba tu jeszcze tego nie było na tym tagu
i w sumie nadal nie wiem, jakie tu są zarzuty i co takiego gonciu zrobił tej lasce, o której mowa na screenach.
i w sumie nadal nie wiem, jakie tu są zarzuty i co takiego gonciu zrobił tej lasce, o której mowa na screenach.
SmugglerFan +70
#religia #socdem #kosciol #neuropa #razem #polityka
@KenAdamsBong: Nie jestem przekonany czy wszyscy wiedzą co to znaczy i jak to działa. I gdybym miał się zakładać to IMHO miałbym spore szanse taki zakład wygrać... Mianowicie... Zadaj "kolegom z biurka obok" pytanie "Ile podatku PIT zapłaci ktoś, któ zarobił 120 tyś. zł. brutto i jest w drugiej grupie podatkowej?" - Mijamy ZUS'y i inne zagadki.
@motaboy: i to już sprawia że podatek 70% jest w porządku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@motaboy: i uważasz że te 85k cebulionów to tak bardzo dużo? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@motaboy: No i co z tego, że od nadwyżki? Przecież zabieranie prawie 3/4 tego, co zarobisz, to jakieś #!$%@? złodziejstwo, a nie podatki. Niezależnie od jak wysokiej kwoty.
@motaboy: Tylko że to nie ma wielkiego znaczenia, bo dla którejś grupy to i tak będą dziesiątki tysięcy miesięcznie. Próg ostatnio określili na 0,5 mln, co nie jest wcale jakąś nieosiągalną fortuną. Jak ktoś zarobi 1 mln, to myślisz że tak chętnie odda 350 tysięcy?
Dopóki ta grupa może po prostu przenieść rezydencję podatkową do innego kraju i na tym zaoszczędzić
@CaveoPoland: zdecydowanie
Razem nie wspominało czegoś o aktywnych samorządach, zaangażowanych na poziomie lokalnym ( ͡° ͜ʖ ͡°)? Zwrot w retoryce - w samorządach nie liczą się żłobki, edukacja, buspasy, sprawny zbiorkom czy opieka społeczna, ale klerykalizacja Polski - czy komuś się rada miasta lub gminy pomyliła z Sejmem?
@wolodia: to prawda, że wypowiedzenie konkordatu ma sens tylko w zakresie wyborów parlamentarnych, ale generalnie retoryka się nie zmieniła. Jak przejrzysz ich fejsa to masz tematy takie jak protest pielęgniarek w Przemyślu, żłobki w Warszawie, spółki samorządowe et cetera.
Faktem jest też, że ostatnio zwiększyli stężenie postów nt. religii.
@BojWhucie:
Ciekawe, że RAZEM przeszkadza finansowanie Kościoła przez państwo, ale nie przeszkadza im każdego innego niż religijny aspektu życia w społeczeństwie xD. Religia to niby jakaś gorsza potrzeba niż szkolnictwo?
@Flypho: masz jakieś wątpliwości?
No mam, szczerze mówiąc, bo niby kim ja jestem, żeby ludziom nakładać priorytet na ich potrzeby? Czujesz się w mocy, żeby decydować ile godzin ktoś ma spać albo co ma jeść, żeby dbać o swoje zdrowie? Bo w naszej historii już było pełno takich chłopków roztropków, co myśleli, że wiedzą lepiej od ludzi, czego im potrzeba. Zawsze kończyło się to katastrofą.