Wpis z mikrobloga

#programowanie #javascript

Chcę zrobić aplikację natywną (android+ios), która co jakiś czas w tle by robiła od 1 do 5 requestów (w zależności czy token wygasł), wykonywała na odpowiedzi tylko .length i jeżeli długość listy się zmieniła to wysyłałaby powiadomienie.

Nie mogę się zdecydować, którą technologię wybrać. Ionic? React native? Coś innego?

Pomożecie? Język nie gra roli, ważne żebym miał jeden codebase, poza tym nie mam pod ręką żadnego urządzenia od apple, jedynie u dziewczyny ale u niej nie kodze.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

co jakiś czas w tle

@Bruno_: masz na myśli, że aplikacja wtedy nie jest w ogóle włączona?

jesli tak, to przede wszystkim sprawdź, która z wymienionych technologii Ci to umożliwia ;)
Ionic korzysta z cordovy, a w tym przypadku defaultowo gdy aplikacja jest w tle, to cały js jest
  • Odpowiedz
@epi: nie wiem dokladnie jak to dziala na telefonach bo nigdy jeszcze nie zrobilem apliakcji mobilnej
no ale nawet jak mam aplikacje wylaczona w moim telefonie, dajmy na to taki wykop, jak ktos napisze do mnie to dostaje powiadomienie

problemem dla mnie nie jest napisanie aplikacji, tylko wybor w czym
  • Odpowiedz
@Bruno_: powiadomienia to zupełnie inny temat ;)

tylko wybor w czym

@Bruno_: no więc mówię, że najlepiej najpierw dobrze poznać technologie, zwłaszcza jakie są z nimi problemy i czy to, co chcesz w nich osiągnąć, jest w ogóle możliwe ;)

a potem dokonanie wyboru to czysta formalność
  • Odpowiedz