Aktywne Wpisy

czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

Lolenson1888 +34
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz

Chcę zrobić aplikację natywną (android+ios), która co jakiś czas w tle by robiła od 1 do 5 requestów (w zależności czy token wygasł), wykonywała na odpowiedzi tylko .length i jeżeli długość listy się zmieniła to wysyłałaby powiadomienie.
Nie mogę się zdecydować, którą technologię wybrać. Ionic? React native? Coś innego?
Pomożecie? Język nie gra roli, ważne żebym miał jeden codebase, poza tym nie mam pod ręką żadnego urządzenia od apple, jedynie u dziewczyny ale u niej nie kodze.
@Bruno_: masz na myśli, że aplikacja wtedy nie jest w ogóle włączona?
jesli tak, to przede wszystkim sprawdź, która z wymienionych technologii Ci to umożliwia ;)
Ionic korzysta z cordovy, a w tym przypadku defaultowo gdy aplikacja jest w tle, to cały js jest
no ale nawet jak mam aplikacje wylaczona w moim telefonie, dajmy na to taki wykop, jak ktos napisze do mnie to dostaje powiadomienie
problemem dla mnie nie jest napisanie aplikacji, tylko wybor w czym
@Bruno_: no więc mówię, że najlepiej najpierw dobrze poznać technologie, zwłaszcza jakie są z nimi problemy i czy to, co chcesz w nich osiągnąć, jest w ogóle możliwe ;)
a potem dokonanie wyboru to czysta formalność