Wpis z mikrobloga

To jest PRZERAŻAJĄCE ( _)
Idący wprost od księdza przekaz, że jeśli chcesz być dobrym katolikiem, to lepiej nie próbuj eksponować swojego umysłu na coś, co może zmusić cię do samodzielnego myślenia.

Lepiej jest czegoś nie usłyszeć, niż coś usłyszeć. Lepiej jest czegoś nie zobaczyć, niż coś zobaczyć.

No ja p------ę, tu nawet nie można tłumaczyć się wyrwaniem takiego stwierdzenia z kontekstu, bo cały wywód logiczny jest utrzymany w tym tonie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#neuropa #katolicyzm #bekazkatoli #kler
starface - To jest PRZERAŻAJĄCE ( ಠ_ಠ)
Idący wprost od księdza przekaz, że jeśli chc...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A ja nie wiem i j---e mnie to xD

@carbyne: Sorry, wydawało mi się, że chcesz bronić pewnego poglądu, nawet jeśli się z nim nie zgadzasz.

ALE JEŚLI Jezus powiedział, co jest potrzebne do zbawienia, ALE TAKŻE powiedział "co każdy następny po mnie powie to tak będzie" to podstawy są i tego zdajesz się nie widzieć zupełnie, i nie dostrzegać, że właśnie o to chodziło w przytoczonym przez ciebie cytacie,
  • Odpowiedz
@KomosaBiala: zgrabnie ominąłeś pewnie kwestie xD też widać ogólnie że coś cię dotknęło -- jeszcze nie odpiszę, może coś "wygładzisz", bo niezbyt trafne to to

ale i tak kulturalna rozmowa jak na internety to bardzo :D gdzie takich obywateli teraz sieją okiełznanych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

napisałbym to na PW ale masz wyłączone
  • Odpowiedz
@carbyne: Spróbuj jeszcze raz.

Nie wiem, co masz na myśli. Staram się trzymać jak najbardziej jednego tematu, nie lubię, jak się rozmowa rozłazi we wszystkie strony. Ale nie jest to dla mnie żaden personalny temat, lubię po prostu rozmawiać o kwestiach logiki.
  • Odpowiedz