Katolicy! Zadajcie sobie jedno z@jebiście ważne pytanie. Czy za złe zachowanie wysłalibyście swoje własne dzieci na WIECZNE MĘKI W OGNIU? No bo miłosierny i kochający Jezusek tak, a ja nie - oto moje wyznanie niewiary. #bekazkatoli
@lakukaracza_: chodzenie do salek zmienia jakos fakt ze stworzyli gimbo ateistę? GimboAteizm to stan umysłu, nie musiałeś kończyć gimnazjum czy uczęszczać do szkół na religie żeby się kimś takim stać xD pokazujesz jak mierna wiedzę masz i jak prostymi argumentami (do zbicia w chwile) dysponujesz.
Czy ktoś ci każe wierzyć w to co masz w Biblii? Cały czas się z ciebie śmieję xD Cisniesz po zbiorze baśni, opowieści jak i przekazów
@lakukaracza_: czy ty jesteś skończonym idiotą? XD rozmawiamy o polityce i KK czy o Biblii i teologii? XD ja p------e. Zaczęło się od dosrania w gimbusiarski sposób do Boga który skazuje swoje dzieci na piekło (szkoda ze nie dorzuciłeś ukrzyżowania Jezusa) a teraz z braku laku i argumentów wrzucasz politykę xD
KK to instytucja, korporacja która nie ma nic wspólnego z teologia czy nauczaniem Biblii. Przekształca jej prawdy pod siebie.
@lakukaracza_: Ten argument jest bardzo dobry ale na ludzi którzy faktycznie w to wierzą. Zauważyłem że każdy wierzący ma inne zdanie na temat tego za co i czy idzie się do piekła, więc jak trafisz na tych przemądrzałych którzy naczytali się jakichś idiotycznych interpretacji to nie ma szans żeby to na nich zadziałało ( ͡°͜ʖ͡°)
@lakukaracza_: Dusza po śmierci trafia do miejsca, które człowiek wybrał za życia. Jeśli wybierasz zło, to licz się z tym, że trafisz do piekła, do miejsca które sam wybrałeś.
Katolicy! Zadajcie sobie jedno z@jebiście ważne pytanie. Czy za złe zachowanie wysłalibyście swoje własne dzieci na WIECZNE MĘKI W OGNIU? No bo miłosierny i kochający Jezusek tak, a ja nie - oto moje wyznanie niewiary.
@lakukaracza_: Jak tak głębiej się zastanowić to zakładasz, że taki "Bóg" miałby posługiwać się taką samą logiką jak ludzie. A każda religia polega na pewnej tajemnicy i niezrozumieniu. Tym się różni wiedza od wiary.
@lakukaracza_ no ale trochę już typie męczysz, miałem nadzieję na wywiazanie ciekawej dyskusji z @aglegola i się zawiodłem bo wartość merytoryczna cię przerosła odpowiadając wybiórczo na co ci wygodnie. Mam nadzieję, że rządy czarnych w tym kraju się skończą ale ty powoli zaczynasz gimboateistyczna wojenke na hejty na portalu że szmiesnymi obrazkami.
Opierajmy nasze życie na niezrozumieniu i tajemnicy - no super =, na pewno cywilizacja przetrwa następne uderzenie asteroidy XD
@lakukaracza_: Niestety ale historia przeczy temu co mówisz. Tysiące lat i wszystkie cywilizacje były oparte o religie. To dowód empiryczny, że religia (albo sama wiara) jest potrzebna ludziom.
To właśnie pod kulturą chrześcijańską Europa i potem USA stały się potęgą (szczególnie widać to w pierwszych wiekach gdzie Chrześcijański system wygrywał z innymi lokalnymi
@lakukaracza_: Nie wiem dlaczego się tak burzysz o wszystko, co tylko może być związane z Kościołem. Może warto się chwilkę zastanowić nad swoją niechęcią, bo takie rzeczy nie biorą się bez powodu, zamiast wojować w internecie? Piszę to zupełnie bez uszczypliwości, poważnie. ;)
Wracając do pytania z posta, to odpowiem w bardzo prosty i logiczny sposób. Swoim zachowaniem reprezentujesz swoją postawę. No oczywiste. Jeśli zachowujesz się w sposób daleki od
@lakukaracza_: Zadajcie sobie jedno z@jebiście ważne pytanie: dlaczego skazujecie innych na tymczasowe meki? Choroby, nuda, rozczarowania, smierc? #antynatalizm.
#bekazkatoli
Czy ktoś ci każe wierzyć w to co masz w Biblii? Cały czas się z ciebie śmieję xD Cisniesz po zbiorze baśni, opowieści jak i przekazów
@aglegola: Mitologia nie ma wpływu na politykę mojego kraju.
KK to instytucja, korporacja która nie ma nic wspólnego z teologia czy nauczaniem Biblii. Przekształca jej prawdy pod siebie.
@lakukaracza_: Jak tak głębiej się zastanowić to zakładasz, że taki "Bóg" miałby posługiwać się taką samą logiką jak ludzie. A każda religia polega na pewnej tajemnicy i niezrozumieniu. Tym się różni wiedza od wiary.
Po
@malani: Opierajmy nasze życie na niezrozumieniu i tajemnicy - no super =, na pewno cywilizacja przetrwa następne uderzenie asteroidy XD
@Zakakaikane: XD widzisz na jakim tagu jesteś? On powstał bo mieliśmy już dosyć dyskusji. Idź na #filozofia czy #ateizm sobie dyskutować.
@lakukaracza_: Niestety ale historia przeczy temu co mówisz. Tysiące lat i wszystkie cywilizacje były oparte o religie. To dowód empiryczny, że religia (albo sama wiara) jest potrzebna ludziom.
To właśnie pod kulturą chrześcijańską Europa i potem USA stały się potęgą (szczególnie widać to w pierwszych wiekach gdzie Chrześcijański system wygrywał z innymi lokalnymi
dalej nie czytam bo jakieś pierdoły
@malani: Podaj więc przykłady uratowania świata modlitwą? Nie ma? To nara.
Wracając do pytania z posta, to odpowiem w bardzo prosty i logiczny sposób. Swoim zachowaniem reprezentujesz swoją postawę. No oczywiste. Jeśli zachowujesz się w sposób daleki od
@philliPjeffrieS: nie prawda
@Smartass: kolejna po psychologii, nie mów mi jak mam żyć