Wpis z mikrobloga

Katolicy! Zadajcie sobie jedno z@jebiście ważne pytanie. Czy za złe zachowanie wysłalibyście swoje własne dzieci na WIECZNE MĘKI W OGNIU? No bo miłosierny i kochający Jezusek tak, a ja nie - oto moje wyznanie niewiary.
#bekazkatoli
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy za złe zachowanie wysłalibyście swoje własne dzieci na WIECZNE MĘKI W OGNIU?

@lakukaracza_: jeszcze jak! a tak poważnie to nie szkoda ci czasu na kopanie się z koniem? chyba że masz jakąś frajdę z tego że ciśniesz wierzącym w bajki to spoko.
  • Odpowiedz
@budus2 no moim niezbitym dowodem jest to, że bóg Chrześcijańskim Trójjedynym (jednym bogiem w trzechbosobach), oraz to, że jezus jahwe i duch Święty są bogami jest dogmatem religijnym (mitem). Zresztą możemy się kłucić całą wieczność, bo możemy znaleźć wiele dowódów na monoteizm i na politeizm, więc nie ma to sensu.
  • Odpowiedz
@budus2 gdyby chrześcijanie czytali biblie to by się nie modlili do c--j wie kogo. Chrześcijaństwo to chyba jedyna religia (no wsumie to jest odłam), której wyznawcy nie czytają swojej wielkiej księgi. Żydzi chyba też nie czytają, ale tego nie jestem pewien.
  • Odpowiedz