Aktywne Wpisy

programista30k +1318
Maurelius +650
Krzysiu Pisowski bierze się za telewizję publiczną, oczywiście nie za 8 lat sączenia jadu i nienawiści przez Kurskiego, tylko za ostatnie pół roku XD
Bonus w komentarzu: komentarz Pisowskiego gdy w 2022 poproszono go o komentarz dot. sytuacji w pisowskiej TVP
#kanalzero #bekazpisu #bekazprawakow
Bonus w komentarzu: komentarz Pisowskiego gdy w 2022 poproszono go o komentarz dot. sytuacji w pisowskiej TVP
#kanalzero #bekazpisu #bekazprawakow
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#bekazkatoli
Nie jestem wierząca, ale irytują mnie takie gimbo teorie
Zreszta tak na serio to nikt nie wie czy na pewno w piekle są jakieś dusze. Niby objawienia itd. Ale nawet sam KK wielu z nich nie dawał wiary. Paradoksalnie JP2 cofnął KK xD np. Uznał za święta siostre Faustyne, która kościół przed nim uważał za psychicznie chora xD Było sporo takich przypadków.
100% pewności nie ma czy ktoś się znajduje w piekle, jest za to pewność ze piekło istnieje. Może być tez sporo przekłamań, ale to już temat na długa i inna rozmowę xD No i oczywiście zakładając ze Bóg taki jakim go widza katolicy - istnieje. Tak jak to Ty wyżej założyłeś ba potrzeby
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale to wina gimbo klech i miernot teologicznych o których wspominałam wyżej.
Każdy z nas ma jakieś świętości. Bóg, Matka/Ojciec, Mąż/Żona, ojczyzna czy cokolwiek innego i nabijanie się z czegoś co dla kogo jest mega ważne jest strasznie łatwe i tym sposobem prymitywne.
@aglegola: Prymitywne to jest wierzenie w coś napisane przez beduinów 5tys lat temu.
Biblia jest zlepkiem różnych księg powstałych w rożnym okresie czasu xD
Przejęło się ze na początek Starego Testamentu datuje się na XI wiek p.n.e
Nie, bo nikt nie twierdzi, że kodeks był podyktowany/inspirowany