Wpis z mikrobloga

@FKSSM: Aaa, bo tobie o tą stronkę chodzi, myślałem, że o oglaszamy24, bo tam też raz udało mi się bezproblemowo kupić ʕʔ
Na tej stronce kupowałem Marlboro goldy oraz ld i było wszystko spoko. Ostatnio kupowałem około miesiąca temu i żadnych problemów nie było, napisz mi jak zamówisz czy nadal są takie dobre, bo niedługo mi się skończą i chyba znów od nich zamówię.
  • Odpowiedz
Odradzam zamawiania papierosów przez stronę https://p-------y24.com/. Spezedajacy po dokonaniu zamówienia wysyla numer konta na niejaką Agatę Okońska Numer rachunku: 61 1560 0013 2010 8506 9000 0001 po czym wcale sie odpisuję na maile. Mimo tego ze nie odpisuję na wiadomości nadal przyjmuje zamówienia z innych kont mail czy tez innych kont złożonych na ich stronie. Zwykli oszuści którzy czekają na WASZE pieniądze. Sprawę powinno sie zagościć tylko gdzie?
  • Odpowiedz
@Nataniel18: 517717762 dzwoń i pytaj co teraz ma, już kilku użytkowników wykupu od niego kupowało i było ok. Wysyła za pobraniem z sprawdzeniem zawartości paczki, więc jak coś nie tak to po prostu nie płacisz.
  • Odpowiedz
@Nataniel18: Sprawa jest oczywista co do oszustwa i zgłoszeń. Możesz się zasłaniać nieświadomością lub celowym wprowadzeniem w błąd (tudzież nie doczytałeś, że klient na p-------y24.com napisał elaborat o pakowaniu fajek w sposób pomagający uniknięcia kontroli celnej), żeby sprawę zgłosić do prokuratury. I sam doskonale wiesz, że jest to dość kuriozalne - niczym - paser zgłasza oszustwo w wykonie złodzieja. No nie da się ... Są jednak metody na takich oszustów (tak, p-------y24.com to oszuści i bazują na wcześniej ujętej logice - nie zgłosisz, bo przecież sam popełniasz przestępstwo karno - skarbowe).

Podpowiadam:
1) Wycofanie transakcji w banku. Teoretycznie od momentu złożenia dyspozycji zlecenia można wycofać zlecenie tego samego dnia roboczego (piątek wieczór, sobota, niedziela - Elixir wyjdzie w poniedziałek), jeśli już wyszły z systemu banku nadawcy, można poprosić bank o informację / wstrzymanie lub blokadę środków w banku odbiorcy. Składasz reklamację w tym temacie. Najprościej jest płacić kartą kredytową - bezproblemowa usługa "chargeback" - środki wracają z powrotem na konto od reklamacji bez problemu.

2) Na w/w logice, również bazuje KAS. Stąd masz możliwość złożenia anonimowego doniesienia nt przemytu. Kasy nie odzyskasz, ale gościowi dopier..sz. Podajesz nr kont bankowych, linki do sprzedaży, linki na youtube (takie filmidła autora stronki
  • Odpowiedz