Wpis z mikrobloga

Rośnie u mnie chmiel samosiejka, od kilku lat mocno obrasta pobliskie krzaki. Dzisiaj z ciekawości zerwałem parę szyszek i o dziwo po rozgnieceniu bardzo ładny, kwiatowy aromat się z nich unosi (mam wrażenie że przebijają się też aromaty podobne do trawy cytrynowej). Porównywałem go z Lubelskim już wysuszonym, bo akurat mam otwartą paczkę i wiele różnic nie widzę.
I teraz pytanie, ktoś potrafi mi powiedzieć czy to faktycznie chmiel zwyczajny? Warto go ususzyć i spróbować uwarzyć z nim piwo, czy raczej nie nastawiać się na nic dobrego?

#piwowarstwo
jarek2312 - Rośnie u mnie chmiel samosiejka, od kilku lat mocno obrasta pobliskie krz...

źródło: comment_8CQpjVnplKQ3qWb7paZt3LJErGgZvCFs.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz