Aktywne Wpisy
Pokojowa +52
Spotykasz Ją. I mówi ci cześć. Co robisz?
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
Jestem facetem po 30tce. Mam narzeczoną tez po 30tce z którą jestem od jakiś 8 lat, od 7 lat mieszkamy ze sobą. Zaczyna pojawiać się kwestia dzieci. Zawsze miałem w głowie, że chce mieć dzieci ale to "kiedyś", "nie teraz". No ale czas leci i różowa naciska, że to już pora. Wcześniej też miała takie podejście, że "kiedyś". Nawet bardzo pilnowała antykoncepcji i tak dalej. Ale jak widzę dzieci
Wjazd na "taras widokowy" (One World Observatory) odbywa się windą multimedialną i naprawdę robi wrażenie. Warto zadbać o wszystko zawczasu - dzięki kupieniu biletu wcześniej można ominąć kolejki - po prostu przychodzi się na konkretną godzinę, przechodzi kontrolę bezpieczeństwa i finito. Koszt na osobę to ok. 120-140 złotych.
Widok z góry zapiera dech w piersiach i pokazuje, jak ściśnięte jest to wszystko na Manhattanie. Widać stąd także malutką Statuę Wolności (która razem z cokołem ma ok. 100 metrów wysokości, ale jest oddalona i wygląda jak mini figurka).
Zależnie od miejsca zamieszkania i godziny wizyty w 1WTC, można pokusić się o wizytę poza Manhattan i np. odwiedzić dzielnicę Dumbo, co gorąco polecam. Jest tam sporo przyjemnych knajpek i fajne widoki na Brooklyn Bridge (z pewnością widzieliście takie ikoniczne ujęcie na ten most).
Kiedy z Nowego Jorku przenieśliśmy się do Chicago, urządziliśmy sobie... "maraton" filmów z zamachów. To przerażające, jak relatywnie niedawno miały one miejsce.
W komentarzach wrzucę jeszcze kilka zdjęć z tej okolicy.
#norkiwpodrozy #podrozujzwykopem #podroze #nowyjork #ny #usa #wtc #zdjecia #fotografia
Dzięki
Ale z grubsza: tylko Nowy Jork i Chicago, to była nasza pierwsza podróż do Stanów. Z perspektywy czasu stwierdziliśmy, że mieliśmy kasy w sam raz na zaliczenie Nowego Jorku, LA/San Francisco i Chicago, jednak przed wylotem taka opcja wydawała się niemożliwa : )
Lot z Polski do Chicago, później krajowymi liniami do NY.
@lastro: Chciał odwiedzić USA to odwiedził, o co ci chodzi?
@lastro: Nie jest sporo, jak na tamten kierunek, długość pobytu i ilość osób.
a powinno być
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora