@stulejka-z-przerzutami: No tak średnio, jednak kaczka to nie kurczok i trzeba to jakoś inaczej piec. Twarde że trzeba ręcami drzeć mięcho ( ͡º͜ʖ͡º) Ale w smaku zacne
@Niewiemja: Ja codziennie jem kurczaka, najczęściej z grilla elektrycznego w przyprawie "Karkówka Jamaica Jerk Grill Mates", u mnie finezji nie ma, jest za to w----------e białka :)
@Niewiemja: aaa, musisz sprobowac kiedys z cala kaczka i zrobic jak mowie. z przypraw to tylko majeranek pieprz sol/wegeta. jablka przed wepchnieciem w dupe tez przyprawiasz tym zestawem
@stulejka-z-przerzutami: no i jablka najlepiej poszukaj starych odmian na jakims ryneczku. dziadek mi mowil ze najlepiej sie nadaja, bo sa najkwasniejsze
@tyqp: No kiedyś tak zrobie, teraz chciałem ogólnie sprawdzić co to za mięso ta cała kaczka i czy to dobre to kupiłem same nogi. W sumie to nie wiem co teraz z tym zrobić bo twarde masakrycznie wyszło nie wiem czemu. Marynowane było całą dobe, pieczone 2h w rękawie z bulionem a i tak twarde ¯\(ツ)_/¯ Może to podgotuje w jakimś sosie jeszcze ¯\(ツ)_/¯ Z przypraw dawałem zioła
@Niewiemja: no to obstawiam, ze mieso ze starej kaczki i dlatego takie twarde. nie chce byl zlym prorokiem, ale prawdopodobnie dalej bedzie twarde mimo dalszej obrobki. zrob z niej rosol (✌゚∀゚)☞ qmpel nie raz gotowal z miesa juz wczesniej usmazonego/pieczonego i wychodzilo git
@tyqp: To tylko udo było, nie było gdzie wkładać ( ͡º ͜ʖ͡º)
@tyqp: No ogólnie to to uda z Lidla więc raczej pierwszej świeżości nie była ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Niewiemja
@stulejka-z-przerzutami
Widzę, że przesiadują tutaj prawdziwe drapieżniki. Tylko sobie kłów nie połamcie xD