Wpis z mikrobloga

Zwracam się z uprzejmą prośbą do Szanownego Eksperta @Pustulka o doradzenie w wyborze laptopa.

Moja różowa potrzebuje laptopa do offica, internetu i/lub youtube - ogólnie do pracy. Komputer musi działac na tyle szybko i wydajnie żeby można było na nim z 8-10 kart w chrom czy innej przeglądarce otworzyć - jednocześnie z otwartym officem.

Myślałem nad jakimś komputerem z procesorem minimum i3 oraz dyskiem SSD 256 gb i zainstalowanym windowsem 10 - najfajniejszy byłby Dell ponieważ z tą marką nigdy nie miałem problemów - po za tym mają solidne podejście do klientów jeśli chodzi o gwarancję swoich produktów. I tutaj zaczyna się problem do 1800 zł nie mogę znaleźć czegoś sensownego, albo Dysk SSD za mały albo procesor nie taki.

Jesteś w stanie coś doradzić w produktach Della czy też innych solidnych producentów lub w danym przedziale cenowym
polecić jakiś sensowny produkt? Szukałem na twoim blogu propozycji za wrzesień i sierpień 2018 ale poszukiwania raczej kończyły się na przekroczeniu tej sumy lub innej marce z innym procesorem. Czy procesor i3 to minimum na jakie powinienem zwrócić uwagę szukając laptopa który ma płynnie i szybko pracować z dyskiem SSD?

Pytanie otwarte także do innych speców ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pustulkowelaptopy #szukamlaptopa
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pustulka: nie dodałem jednej ważnej kwestii - chcemy żeby lapciak był nowy bądź z outletu dlatego podałem przykładowo ten link do aukcji X-Kom. Myślisz że to dobra opcja jeśli chdzi o takie parametry (SSD i procek i3)? Czy dałoby się znaleźć coś od Della?
  • Odpowiedz
@MiszaZRosji: To będzie straszna tandeta, ale jak szukasz też wśród outletów to elitebooka 840 g3 z gwarancją HP powinieneś poważnie rozważyć(gwarancja jest na maszynę, a nie osobę jak w przypadku np. Della).
  • Odpowiedz