9-latek popelnia samobojstwo z powodu rzekomej homofobii skierowanej w jego kierunku. Matka, z wygladu typowa "Social Justice Warrior", mieszane dziecko, ojca brak. Pozostawie to bez komentarza.
@piwniczak: _gdy ani ofiara, ani rzekomi napastnicy jeszcze wlasnej orientacji seksualnej nie wyksztalcili._
kolejny mądrala.. może zamiast wróżyć z fusów, zapytaj osoby, które przeżyły to samo co ten dzieciak i w wieku 9/10 lat WIEDZIAŁY która płeć ich pociąga?
@prawa_reka_sorosa: Powinno byc odrazu podpiete pod przesladowanie w szkole bez podpinania do tego calej tej p-----------j propagandy. Bo widze ze jedni i drudzy tluka sie miedzy soba o to czy byl gejem czy nie, mozg wam wszystkim wyzarlo.
@sakara: Ja mam w------e na to czy on był gejem czy nie, bo uważam ze nie ma to absolutnie zadnego znaczenia dla sprawy. Problemem nie powinno być to ze chłopak był świadom swojej orientacji, a to ze grupka dzieci znęcała się nad swoim kolega do tego stopnia, ze doprowadziła do jego śmierci.
Nikt nie pyta się czy sprawcy pochodzili z patologicznej rodziny (a takie pytania pojawiały się na temat ofiary).
Moze stawia pod znakiem zapytania atmosfere panujaca w domu w ktorym dziecko sie wychowywalo? Po 4 dniach w szkole dziecko sie zabija z powodu przesladownia I oczywiscie nic nie mowi matce. Ciekawe dlaczego?
sorry, ale czy w tej dekadzie nie powiesiło się żadne dziecko autystyczne, chrześcijańskie, z biednej rodziny albo rude?
@raczej_schizotypal: Co roku zabija się mnóstwo ludzi, czasem te rzeczy przebijaja się do mediów, czasem nie. No i co z tego? Według Ciebie powinniśmy nie dyskutować na ten temat, ponieważ media nie informują o każdym jednym samobójstwie?
@prawa_reka_sorosa: Chyba nie wyrazilem sie jasno I nie zrozumiales o czym mowie. Mysle, ze w sprawie jest wiecej niz to co przedstawily media w oparciu glownie o oswiadczenia matki. Szkoda dzieciaka ale tak naprawde nie wiadomo dlaczego sie zabil.Obarczasz wina dzieci w szkole bo tak powiedziala matka?Powod przesladowania w szkole jest wygodny z punktu widzenia matki bo odwraca uwage od tego co sie dzialo w domu. Serio myslisz, ze 9-latek
@WszyscyJestesmyJanuszami: Mamy takie same informacje na ten temat. Różnica pomiędzy nami jest taka że ja posługuje się faktami (ergo, to co przedstawiły media), a ty dopisujesz sobie informacje.
Nie wiesz jaka była sytuacja w domu, ale zakładasz że były problemy. Nie wiesz w jakim stanie psychicznym był chłopiec, ale zakładasz że nie mógł popełnić samobójstwa. Nie wiesz jak wyglądała relacja pomiędzy matką a chłopcem, ale zakładasz że były problematyczne.
@prawa_reka_sorosa: Unikasz odpowiedzi na moje pytania gdyz w mojej ocenie odpowiedzi nie pasuja do Twojej oceny sytuacji. Nie wiem jaka byla sytucja w domu ale na podstawie faktow przedstawionych w artykule stawiam hipoteze, ze relacje miedzy matka a synem nie byly idealne e.g. nie zwierzyl sie z problemow w szkole, matka nie dostrzegla, ze syna cos trapi. Nie rozumiem dlaczego piszesz > zakładasz że nie mógł popełnić samobójstwa.
Nie wiem jaka byla sytucja w domu ale na podstawie faktow przedstawionych w artykule stawiam hipoteze,
@WszyscyJestesmyJanuszami: Jakich faktów? Nie ma nic o sytuacji w domu. Jedyne co wiesz ze dzieci znęcały się nad jej synem i z tego powodu popełnił s---------o. NIC WIECEJ.
Nie szukam winy w ofierze I nie moge nawet sobie wyobrazic jak samotny I zdesperowany byl biedny dzieciak, ze targnal sie na swoje zycie ale nie
@prawa_reka_sorosa: Wciaz nie rozumieszma lub udajesz, ze nie rozumiesz. Artykul opiera sie na tym co mysli o przyczynach samobojstwa matka ale jej opinie nie sa potwierdzone obiektywnymi faktami na ktore przyjdzie poczekac. Ty jednakze przyjmujesz jej slowa bezkrytycznie.
Jakich faktów? Nie ma nic o sytuacji w domu
Naprawde nie ma? 9-latek jest wg. Ciebie przesladowany w szkole a matka nie zauwaza, ze dzieciak ma problemy. O czym to wg. Ciebie
9-latek popelnia samobojstwo z powodu rzekomej homofobii skierowanej w jego kierunku.
Matka, z wygladu typowa "Social Justice Warrior", mieszane dziecko, ojca brak. Pozostawie to bez komentarza.
#4konserwy #lgbt #neuropa
kolejny mądrala.. może zamiast wróżyć z fusów, zapytaj osoby, które przeżyły to samo co ten dzieciak i w wieku 9/10 lat WIEDZIAŁY która płeć ich pociąga?
@Lipwig: nigdzie nie zasugerowalem czegokolwiek innego.
Wina oczywiscie lezy po stronie domniemanych sprawcow
Nikt nie pyta się czy sprawcy pochodzili z patologicznej rodziny (a takie pytania pojawiały się na temat ofiary).
Skad 9-letnie dziecko wie co to jest i jak strzelic samoboja?
Dlaczego nie stawiasz pod znakiem zapytania atmosfery panującej w domu dzieci, które gnębiły swojego kolegę?
Przez 4 dni dzieciaki gnębiły swojego kolegę i nikt ze szkoły nie zareagował. Ciekawe dlaczego?
Komentarz usunięty przez autora
@raczej_schizotypal: Co roku zabija się mnóstwo ludzi, czasem te rzeczy przebijaja się do mediów, czasem nie. No i co z tego? Według Ciebie powinniśmy nie dyskutować na ten temat, ponieważ media nie informują o każdym jednym samobójstwie?
Chyba nie wyrazilem sie jasno I nie zrozumiales o czym mowie. Mysle, ze w sprawie jest wiecej niz to co przedstawily media w oparciu glownie o oswiadczenia matki. Szkoda dzieciaka ale tak naprawde nie wiadomo dlaczego sie zabil.Obarczasz wina dzieci w szkole bo tak powiedziala matka?Powod przesladowania w szkole jest wygodny z punktu widzenia matki bo odwraca uwage od tego co sie dzialo w domu. Serio myslisz, ze 9-latek
Nie wiesz jaka była sytuacja w domu, ale zakładasz że były problemy.
Nie wiesz w jakim stanie psychicznym był chłopiec, ale zakładasz że nie mógł popełnić samobójstwa.
Nie wiesz jak wyglądała relacja pomiędzy matką a chłopcem, ale zakładasz że były problematyczne.
Po
Unikasz odpowiedzi na moje pytania gdyz w mojej ocenie odpowiedzi nie pasuja do Twojej oceny sytuacji.
Nie wiem jaka byla sytucja w domu ale na podstawie faktow przedstawionych w artykule stawiam hipoteze, ze relacje miedzy matka a synem nie byly idealne e.g. nie zwierzyl sie z problemow w szkole, matka nie dostrzegla, ze syna cos trapi.
Nie rozumiem dlaczego piszesz > zakładasz że nie mógł popełnić samobójstwa.
@WszyscyJestesmyJanuszami: Jakich faktów? Nie ma nic o sytuacji w domu. Jedyne co wiesz ze dzieci znęcały się nad jej synem i z tego powodu popełnił s---------o. NIC WIECEJ.
Wciaz nie rozumieszma lub udajesz, ze nie rozumiesz.
Artykul opiera sie na tym co mysli o przyczynach samobojstwa matka ale jej opinie nie sa potwierdzone obiektywnymi faktami na ktore przyjdzie poczekac. Ty jednakze przyjmujesz jej slowa bezkrytycznie.
Naprawde nie ma? 9-latek jest wg. Ciebie przesladowany w szkole a matka nie zauwaza, ze dzieciak ma problemy. O czym to wg. Ciebie
@evilbadday: A to nie ma problemu. Mozna sie rozejsc.