Wpis z mikrobloga

@Bruno_: pierwszy ~tydzień taki jest, nazywają to keto flue :)
@klipek89: dokładnie, ostrzejszy umysł, więcej energii i brak wahań nastrojów
@WujaTHC: no i brawo, szanuję bardzo, ja za leniwy jestem na to :D
@jaavi666: nie mam pojęcia, info z reddita brałem a przepisy z diet doctor i reddita :D

w ogóle super śmieszną rzeczą jest, że wielu ludzi niesłyszało o tej diecie i np.
srekkek - @Bruno_: pierwszy ~tydzień taki jest, nazywają to keto flue :)
@klipek89: ...

źródło: comment_LRYujH5h5uvu2JgcV3X0vpazOEmF9gqq.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@KarmazynowyJanush: na początku może być więcej, bo jeszcze schodzi z człowieka woda. Zresztą tę maksymalną liczbę kg straconych w tygodniu się wylicza procentowo dla masy ciała i stosunku tłuszcze/mięśnie, nie jest tak, że dla każdego to jest jeden kilogram tygodniowo czyli cztery kilogramy miesięcznie.
@srekkek: zawsze sie zastanawiałam czy ludzie na keto nie mają problemu z nawodnieniem. Nie odczuwasz czegoś takiego? Ja jak sobie zjem na śniadanie serek
  • Odpowiedz
@KarmazynowyJanush: hue dzięki, dwa lata temu z 106 na 86 zleciałem :) w 3 miesiące i utrzymałem wagę, low carb + praca fizyczna wtedy
@Limonene: o tak, trzeba pić tak na bidę z 3l wody dziennie, a jak się pali #epapierosy jak ja to jeszcze więcej się chce :D mi smakuje kranówa to w ogóle to nieprzeszkadza
  • Odpowiedz
@srekkek: "ja za leniwy jestem na to"
właśnie przez lenistwo mam taką diete, nie chce mi sie po prostu bawić w jakieś keto i inne dziwne rzeczy wymagające odrobiny wysiłku xD
  • Odpowiedz
milego efektu jojo w c------m chudnieciu xD (4kg ma miesic max zdrowo)

@KarmazynowyJanush: gdybyś rozumiał to co piszesz zamiast powtarzać po kimś bezmyślnie to byś rzadziej gadał głupoty :)

od 0,5 kg do 1 kg na tydzień to zdrowa utrata wagi, ale na tradycyjnej diecie wysoko-węglowodanowej. Po pierwsze, dieta ketogeniczna pozbawia organizm zapasów glukozy - która jest przechowywana w organizmie razem z wodą. Nie masz zapasów glukozy, masz mniej wody w organizmie, 2-3 kg mniej na wadze. To jest absolutnie naturalne. Po drugie wszystkie diety wysoko białkowe oraz wysoko tłuszczowe pozwalają na szybszą utratę wagi w początkowym okresie, po czasie ten efekt ustępuje (tzn waga spada równie szybko co na innych dietach). Utrata 8 kg w pierwszym miesiącu jest niemal
  • Odpowiedz
@srekkek: Mija, bo organizm sie adaptuje. Wtedy warto wprowadzac okresowe zmiany, np. okno zywieniowe/IF, szczegolnie zrezygnowac ze sniadan. Po jakims czasie wrocic do sniadan, zrezygnowac z kolacji. Przez tydzien-dwa jest wiecej, potem znowu jesc mniej. Generalnie organizm lubi miec zapas sadla i w pewnym momencie nie bedzie sie go tak chetnie pozbywal, prawdopodobnie z racji "obawy" przed utrata resztek zapasowego materialu energetycznego. Sa pewne granice fizjologiczne ponizej ktorych wrecz niewarto
  • Odpowiedz