Przerażają mnie ludzie, którzy wyczuwają, że kawa może być kwaśna. Jak kwaśna?! Ani w niej cytryny, ani octu, ani kwasu! Często słyszę "kwaśna kawa!". Co to #!$%@? znaczy?! Ja nie wyczuwam takich rzeczy. #barista #kawa #kawatime #problemypierwszegoswiata #oswiadczenie ##!$%@?
@JudzinStouner mam. Wyczuwam rodzaj herbaty i jak długo byla zaparzana, i kilka innych rzeczy. Mam także rozwinięte powonienie. Ale kwaśna kawa?! Co to #!$%@? jest?!
@drlect3r: no to nie piłeś wielu kaw xD tylko marek jakichś mieszanek wypalonych często b. mocno i pod kubki smakowe janusza. Kawy, szczególnie jaśniej palone, mają wyczuwalną kwasowość
@drlect3r: Odezwij się na PW Mireczku to podeślemy póki np. Kenii - ona uchodzi za jedną z kwaśniejszych + jakiejś bardziej "słodkiej" dla porównania. Możemy wysłać świeżo palone ziarna (jeśli masz młynek) lub już zmielone jeśli nie masz młynka.
@drlect3r: jadłeś kiedyś prawdziwą, gorzką czekoladę, a nie tę przecukrzoną namiastkę od milki, czy inneg kinderka? Jeżeli nie czujesz kwasku w kawie, takiej bez cukru, mleka, śmietany itd. to chyba masz coś ze smakiem. Palisz? Jesz dużo ostrego? Alkohol? Albo jakiś #!$%@? jesteś ( ͡°͜ʖ͡°)
Ja to się zastanawiam, czy to się kiedyś skończy, promowanie par mieszanych na siłę i wszędzie. Trend od kilku lat narasta. Losowa reklama? Biała i nie biały.
Jak kwaśna?! Ani w niej cytryny, ani octu, ani kwasu!
Często słyszę "kwaśna kawa!". Co to #!$%@? znaczy?!
Ja nie wyczuwam takich rzeczy.
#barista #kawa #kawatime #problemypierwszegoswiata #oswiadczenie ##!$%@?
Mam także rozwinięte powonienie.
Ale kwaśna kawa?! Co to #!$%@? jest?!
Natomiast ludzi, których spotykam często wypowiadają to wyrażenie.
@drlect3r: no to nie piłeś wielu kaw xD tylko marek jakichś mieszanek wypalonych często b. mocno i pod kubki smakowe janusza.
Kawy, szczególnie jaśniej palone, mają wyczuwalną kwasowość
Tak, czy siak kawa ma kwaskowaty posmak, podobnie prawdziwa czekolada, albo kakao.
@papiez_ wymieniłem te tanie kawy, o których pisał kolega wyzej :)
@AdamES poproszę.
@kawokado_pl ok :D za darmo to i ocet słodki :D
@Fafnucek toś #!$%@?... kwasna czekolada (-‸ლ)
Jeżeli nie czujesz kwasku w kawie, takiej bez cukru, mleka, śmietany itd. to chyba masz coś ze smakiem. Palisz? Jesz dużo ostrego? Alkohol? Albo jakiś #!$%@? jesteś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja bardzo lubie herbatę z cytryną i kwaśne żelki :)