Wpis z mikrobloga

@WiesniakzPowolania: Kocopoły prawisz:
1. Nie będziemy latać do Mali, więc ich zalety akurat na tej misji są średnim argumentem, który miałby przeważyć inne.
2. Nie, to był problem z kosztami a nie logistyką. Media cytowały wprost słowa francuskiej minister obrony Florence Parly, że to problem finansowy. Mówiła o dużym wzroście kosztów, bodajże dwukrotnym na przestrzeni raptem kilku lat.
3. Jeśli Francuzów nie stać na utrzymanie Caracali i oficjalnie na to utyskują,
Przypominam ze francja to mocarstwo atomowe i najwieksza armia europy.Ma na co wydawać pieniądze.widocznie u nich stan floty smigłowcowej nie jest w tak tragicznym stanie jak nasz i to moze poczekać zwłaszcza że wdrazają nowy rodzaj śmigłowca . i tyle teorii spiskowej.A prawda jest taka że mamy połowę floty powietrznej uziemioną i śmigłowce zaczynają spadać ze starości.Caracale mogły to uratować .ale udupimy, bo tak.I zadnego pomysłu co dalej.A smigłowce jak gruszki na
hahahah, to zes dowalil z tym WOT, ta garstka pseudowojakow nie stanowi zadnej siły bojowej, mięso armatnie

Wszystkie armie NATO mają swoje odpowiedniki WOT. No, ale przecież dowódcy sił zbrojnych kilkudziesięciu państw sojuszu gówno wiedzą. Nie to co szesnastoletni ekspert z wypoku. ( )

@Hubertosik:
@Hubertosik: do tego do czego służą właśnie takie wojska. Ochrony obiektów o strategicznym znaczeniu, kontroli przemieszczania się ludności na zagrożonym terenie i jeszcze całego multum zadan, które w innym wypadku musieliby wykonywać przeszkoleni do walki żołnierze.
Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć?
@MiKeyCo: Ad.1 Dawno chyba z jakimś żołnierzem nie gadałeś, są wniebowzięci obecną władzą i "obsługą" wojska. Są uradowani że śmigłowce, bwp, brdm, t-72 (plus rozwalenie jednostki przenosząc leosie do wawy) są starsze od nich. Są uradowani że ciągle nie mogą wybrać następcy gównowozu honkera. Są dumni z tego że ich armia nie może wybrać wzoru maskującego! Są naprawdę zmotywowani tym że nawet j3bane mundury muszą kupować na OLXie. Pieją z zachwytu
@jejfan1: Manipulacja poprzez zmianę tematu i ad absurdum. A jak to się ma do paska? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Że niby jeśli żołnierze są na coś #!$%@? to najlepiej ich #!$%@?ć albo nie okazywać szacunku jeszcze bardziej? Sroga logika, Sebastianie.
@MiKeyCo: Te paski ich tak podbudują? Te paski traktują jako pogardę i plucie w twarz. Ale nie sądzę że ogarniesz. Temat około wojskowy więc jaka zmiana tematu? Gościu, trzeźwy?
@jejfan1: "Temat okołowojskowy"? To może poruszysz jeszcze temat grochówki i wkładek do butów.

Ale nie sądzę że ogarniesz.

Gościu, trzeźwy?

Na temat się wypowiadać nie potrafisz, ale za to świetnie ci wychodzą prostackie docinki. Super dyskusja, bulwo.
@puszkapandory: Chwila, sugerujesz mi żebym poczytał konkretnie o tym i stwierdzasz że się mylę, a podpierasz się argumentami, tfu postem innego zioma na WYKOPIE, który też cholera wie z jakich źródeł korzystał. Ja Ci napisałem krótko - masz wypowiedź ministra obrony Francji. Podrzuć mi skąd ten wykopowy jegomość czerpał info to zwrócę honor. Póki co to słowo ministra obrony fr dla mnie jest bardziej wiarygodne niż anonima z wykopu :)

@
@WiesniakzPowolania: Dzięki za linki.

@puszkapandory: Chwila, sugerujesz mi żebym poczytał konkretnie o tym i stwierdzasz że się mylę, a podpierasz się argumentami, tfu postem innego zioma na WYKOPIE, który też cholera wie z jakich źródeł korzystał. Ja Ci napisałem krótko - masz wypowiedź ministra obrony Francji. Podrzuć mi skąd ten wykopowy jegomość czerpał info to zwrócę honor. Póki co to słowo ministra obrony fr dla mnie jest bardziej wiarygodne niż