Aktywne Wpisy
![lronman](https://wykop.pl/cdn/c3397992/lronman_EvbuxccXTk,q60.jpg)
lronman +1751
Czy przebywa ktoś z was obecnie w Lloret De Mar?
Zaginął mój szwagier, we wtorek wymeldował się z hotelu i nie dotarł na lotnisko w Barcelonie. Czy ktoś może pomóc?
#barcelona #lloretdemar #hiszpania #zaginieni
Zaginął mój szwagier, we wtorek wymeldował się z hotelu i nie dotarł na lotnisko w Barcelonie. Czy ktoś może pomóc?
#barcelona #lloretdemar #hiszpania #zaginieni
![lronman - Czy przebywa ktoś z was obecnie w Lloret De Mar?
Zaginął mój szwagier, we ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/473179c0c50fab8ebb8a70e54c60920c87ae550bf0ee4a3e62f1882fdb7baa79,w150.png?author=lronman&auth=08fd4d0195978aeaab2c4b3c37774c74)
źródło: temp_file1978085994806868946
Pobierz![TakiSobieLoginWykopowy](https://wykop.pl/cdn/c0834752/c85a7437cf53f61a0ff45ad272c15c7e1f803824d984e5f1089fbf48fef65e08,q60.jpg)
Po co nosimy majtki?
W tym roku zagrało wszystko: nowa ziemia, brak szkodników, pięknie wyrośnięte sadzonki, które się nie wyciągnęły i oczywiście "meksykańska" pogoda. Do tego trochę pracy zimą przy kiełkowaniu, trochę więcej pracy późną wiosną przy sadzeniu do gruntu i trochę cierpliwości i niepokoju - co tym razem mnie czeka.
W tym roku los był więcej niż łaskawy. Wszystkie papryki ładnie zaowocowały. Na fotkach efekt pierwszego zbioru. Jeżeli chodzi o Jalapeno to z 8 roślin zebrałem ponad 5kg owoców i tym sposobem natura odpłaciła mi za wszystkie niepowodzenia z przeszłości - jesteśmy kwita! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W komentarzu fotka jednego z krzaków.
Wszystko idzie na sosy i do marynowania, więc #gotujzwykopem
a poza tym standardowo: #papryczki #chili #chilihead #ogrodnictwo
zawołam też #chilizgobim (mam nadzieję, że @gobi12 nie będzie miał nic przeciwko)
źródło: comment_XJnaYwQTocUDe4XCaenwM2KMZ2QuZCrT.jpg
PobierzO mam! https://www.wykop.pl/link/2858097/mojego-autorstwa-tutorial-domowej-uprawy-papryki-chili/
Nie jest mój, ale jest bardzo dobry!
@amam: Nie znam (ogólnie mało kupuję gotowych sosów), ale widzę w składzie, że ma tylko 35% jalapeno w składzie - trochę mało. Z tego co widzę, to sos jest w butelce takiej jak tabasco, czyli bardzo płynny. Zrobiłbym tak: jalapeno pokroić i wypestkować, zmiksować, doprawić i pogotować z godzinkę. Potem przetrzeć przez sito i nie zagęszczać, żeby został płynny. Jeżeli chodzi o smak, to
@warstwowy_kabel: Świeże poleży parę dni, w lodówce pewnie i ze dwa tygodnie. Ale ja robię sosy i wekuję. Poleży nawet dwa lata, gdyby była potrzeba.
źródło: comment_XopoggjgWosyshol1YgJmXWl6bzeIbk9.jpg
Pobierz