Aktywne Wpisy
mkk141 +7
Mirki programiści 15k na rękę, jestem już zdołowany moją obecną sytuacją w logistyce i transporcie, jest martwy okres, nic się nie dzieje, wysyłam CV i kompletna cisza. Mam trochę wolnego czasu, dobrze sobie radzę z komputerami i chciałem zacząć #programowanie. 29 lvl here. Znajomi mówią, żeby zacząć od bycia testerem. Spoko, czuję, że miałbym też z tego frajdę, pytanie jednak brzmi. JAK ZACZĄĆ. Zmotywowany jestem i chętny, myślę o
Pracowałem przez pewien okres jako fizol na produkcji, lecz średnio mi to pasowało, chciałem sprzedawać, być handlowcem branża niszowa doświadczenie żadne. Pojawiła się mała szansa ponieważ handlowiec się nie sprawdzał i złożył wypowiedzenie, potrzebowali kogoś już. Wybrałem się na rozmowę do zarządu i powiedziałem, ze nie daje rady na produkcji i nudzę się strasznie, do tego żadnych perspektyw i kasa stała bez jakiś ekstra premii. Nie wiedziałem co mnie czeka i czy dam
rade. Działam jako handlowiec ponad dwa lata, zanim zbudowałem sieć klientów leciałem na podstawie 2,5k, ale po pół roku pierwsza premia 5k plus podstawa coś już jest, w tym momencie pierwszy raz będę miał wypłatę powyżej 20k co jest czymś nieprawdopodobnym dla mnie. Czy było warto, pewnie ze było, czy zostanę tu na długo?. Nie sadze, dostaje oferty pracy z pokrewnych branż za równie fajną kasę, i trzeba będzie zrobić następny krok.
Nie bójcie się czegoś zmieniać, trzeba walczyć o swoje!.
#praca #truestory
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: nie wiem czy to prawda, 2.5k to co prawda nie są wielkie pieniądze gdzieś w Warszawie ale handlowcom na start daje się zazwyczaj minimalną + jakiś procent od osiągów. Zwłaszcza tym bez żadnego doświadczenia i 2 lata temu.
Coraz częściej czytam Wykop i utwierdzam się w przekonaniu że tutaj 90% ludzi to jacyś mitomani chcący zaistnieć w internecie. Nonejm przychodzi z
@Niebadzlosiem: to trochę źle Ci się kojarzy
PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY - tutaj szukaj. Kilku znajomych pracuje i handlują przeróżnymi rzeczami: drogie farby, sprzęt medyczny, napoje energetyczne
@Czarzy: Aktualnie podstawa 2,5k dla handlowców w przemyśle to minimum. Według mnie post zupełnie wiarygodny.
No na tym polega handel, musisz przekonać klienta, że Twoje rozwiązanie będzie dla niego lepsze.
Nie mówię tutaj o sprzedawaniu pościeli za 5k, jakiegoś gówna rodem z tv mango, tylko faktycznie wartościowy produkt.
Mało kto może sobie pozwolić na luksus sprzedaży autentycznie NAJLEPSZEGO produktu na rynku.
Nie gryzło cię sumienie ;d?
Wiem że to błache sprawy ale ja nie potrafiłbym kogoś namówić na nienajlepsze rozwiązanie xD