Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pracowałem przez pewien okres jako fizol na produkcji, lecz średnio mi to pasowało, chciałem sprzedawać, być handlowcem branża niszowa doświadczenie żadne. Pojawiła się mała szansa ponieważ handlowiec się nie sprawdzał i złożył wypowiedzenie, potrzebowali kogoś już. Wybrałem się na rozmowę do zarządu i powiedziałem, ze nie daje rady na produkcji i nudzę się strasznie, do tego żadnych perspektyw i kasa stała bez jakiś ekstra premii. Nie wiedziałem co mnie czeka i czy dam
rade. Działam jako handlowiec ponad dwa lata, zanim zbudowałem sieć klientów leciałem na podstawie 2,5k, ale po pół roku pierwsza premia 5k plus podstawa coś już jest, w tym momencie pierwszy raz będę miał wypłatę powyżej 20k co jest czymś nieprawdopodobnym dla mnie. Czy było warto, pewnie ze było, czy zostanę tu na długo?. Nie sadze, dostaje oferty pracy z pokrewnych branż za równie fajną kasę, i trzeba będzie zrobić następny krok.
Nie bójcie się czegoś zmieniać, trzeba walczyć o swoje!.
#praca #truestory

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kabdul: chyba żartujesz. Dobry handlowiec robiący obrót na kilka baniek spokojnie tanie pensje może mieć jeśli na pensję zależną od premii
  • Odpowiedz
zanim zbudowałem sieć klientów leciałem na podstawie 2,5k

@AnonimoweMirkoWyznania: nie wiem czy to prawda, 2.5k to co prawda nie są wielkie pieniądze gdzieś w Warszawie ale handlowcom na start daje się zazwyczaj minimalną + jakiś procent od osiągów. Zwłaszcza tym bez żadnego doświadczenia i 2 lata temu.

Coraz częściej czytam Wykop i utwierdzam się w przekonaniu że tutaj 90% ludzi to jacyś mitomani chcący zaistnieć w internecie. Nonejm przychodzi z
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Przybliżysz mi pracę handlowca? Bo mi się to kojarzy z wciskaniem (c------m) produktów za wielkie pieniądze, takie legalne oszustwo. Przez 2 dni pracowalem jako wciskacz kont bankowych , jednak postanowiłem być fair wobec ludzi i im mówiłm wprost że jak zrobią konto to dostanę 50zł i się podzielę 50/50% o dziwo chętnych nie było a robote rzuciłem bo nie lubię ludzi w c---a robić :<
  • Odpowiedz
Przybliżysz mi pracę handlowca? Bo mi się to kojarzy z wciskaniem (c------m) produktów za wielkie pieniądze, takie legalne oszustwo.

@Niebadzlosiem: to trochę źle Ci się kojarzy

PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY - tutaj szukaj. Kilku znajomych pracuje i handlują przeróżnymi rzeczami: drogie farby, sprzęt medyczny, napoje energetyczne
  • Odpowiedz
@tubbs: No okej a miałeś kiedyś taką sytuacje że wiesz że wasz produkt jest gorszy od konkurencji albo jest gówniany a mimo to próbujesz go sprzedać jakiejś firmie ktora obecnie korzysta z lepszego ;d?
  • Odpowiedz
handlowcom na start daje się zazwyczaj minimalną + jakiś procent od osiągów.

@Czarzy: Aktualnie podstawa 2,5k dla handlowców w przemyśle to minimum. Według mnie post zupełnie wiarygodny.
  • Odpowiedz
@djtartini1: dla takich handlowców po średniej szkole którzy nie mają żadnego doświadczenia i przychodzą z magazynu? W wielu branżach pracowałem i taki żółtodziób powinien cieszyć się że dostał w ogóle szansę i ktoś za to zapłaci, jak się sprawdzi to dopiero można rozmawiać o pieniądzach. Zaraz ktoś rzuci że "HEHE CO MAM JESZCZE MOŻE DOPŁACIĆ ŻEBY MÓC PRACOWAĆ" - nie, ale całkowicie rozumiem pozycję pracodawców którzy zatrudniają kogoś kto po
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: zajmowałem się sprzedażą i odpowiedź to oczywiście TAK. Może nie gówniany produkt, ale czasem gorszy.

No na tym polega handel, musisz przekonać klienta, że Twoje rozwiązanie będzie dla niego lepsze.

Nie mówię tutaj o sprzedawaniu pościeli za 5k, jakiegoś gówna rodem z tv mango, tylko faktycznie wartościowy produkt.

Mało kto może sobie pozwolić na luksus sprzedaży autentycznie NAJLEPSZEGO produktu na rynku.
  • Odpowiedz