Vargacz to jednak muzyk dość uniwersalny: zaczynał od 'klasycznego' black metalu, potem przeszedł na jego bardziej wikińsko-pogańską odmianę, później zaczął w tym duchu tworzyć black ambient, następnie doszły asatryjskie modlitwo-mantry, po wyjściu z kicia wybrzmiał w nim talent "plemiennego barda"... a cztery dni temu opublikował materiał, z którego wynika, że eksperymentował również z...
@Tiwaz: Nazizm przegrał i całkowicie się skompromitował - i on to wie.
Czesc dzieciakow jedzie na woodstock, a czesc robi sobie "kacine". Pewnie tez czesc wspolna tych zbiorow jest duza ( ͡°͜ʖ͡°)
Mam nadzieję, że Varg kiedyś zorientuje się, że jego wyobrażenie indoeuropejskich wierzeń tapla się w czymś, co teraz modnie określa się jako "prawicowy New Age" i w swoim dogmatyzowaniu tego bardziej
@Mannaz_Isaz_Raido_Kaunan_Othala: Nazizm sie skompromitowal, ale czy to oznacza to samo dla kazdego? Napewno nie musi oznaczac, ze absolutnie wszystkie jego zalozenia byly zle. Tak wogole przecietny Fin czy Norweg nie ma wiele powodow zeby nienawidzic nazistow. Mozesz nie popierac nazizmu, ale mozesz byc rasista, faszysta, nacjonalista, antysemita. Jesli ktos mysli, ze "Varg nie popiera NS, bo tak na jednym filmie powiedzial" oznacza, ze ma "normalne" poglady to jest idiota.
Mozesz nie popierac nazizmu, ale mozesz byc rasista, faszysta, nacjonalista, antysemita. Jesli ktos mysli, ze "Varg nie popiera NS, bo tak na jednym filmie powiedzial" oznacza, ze ma "normalne" poglady to jest idiota.
@Tiwaz: Oczywiste, że nie ma normalnych poglądów i wiadomo, że takim nadal jest.
Ale i tak chwała mu za to, że mimo swoich "lekko" trącących krwią (i myszką) zainteresowań nie wpuszczał ich do tego samego duktu, w którym spławiał
@Mannaz_Isaz_Raido_Kaunan_Othala: słowa "mordercy" i "polacy" przypomniały mi swoją drogą jakoś tą ciekawą wypowiedź Kristiana xDD Serio, ciężko tego typa traktować na poważnie w kwestiach dyskusji i wymiany poglądów
@MemeFairy: Niestety, wyrwanie się ze szponów neonazizmu nie pozbawiło Varga (bądźmy poważni, każdy zna go właśnie pod tym imieniem, a jego "chrzcielne" pasuje do niego jak pięść do nosa) niezdrowej fascynacji polityką III Rzeszy (i jej kolaborantów) oraz wiary w niektóre slogany jej propagandy.
@Mannaz_Isaz_Raido_Kaunan_Othala: To potwierdza moje tezy (np. germanofilia) ( ͡°͜ʖ͡°) Mysle, ze dodatkowo niewiedza.... Hitem dla mnie bylo udowadnianie, ze jego zona jest "lepsza", bo ma lekki autyzm (Asperger)...
Mam nadzieję, że Varg kiedyś zorientuje się, że jego wyobrażenie indoeuropejskich wierzeń tapla się w czymś, co teraz modnie określa się jako "prawicowy New Age" i w swoim dogmatyzowaniu tego bardziej
Nie
@Tiwaz: Oczywiste, że nie ma normalnych poglądów i wiadomo, że takim nadal jest.
Ale i tak chwała mu za to, że mimo swoich "lekko" trącących krwią (i myszką) zainteresowań nie wpuszczał ich do tego samego duktu, w którym spławiał
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora