Wpis z mikrobloga

Zainstalowałem sobie ten #linux obok #windows no i w sumie nie głupie to :D Działa szybko, nie pobierają się żadne aktualizacje w tle czy serwisy co na Windowsie miałem notorycznie. Zobaczymy jak długo będę taki zadowolony, ale póki co problemów nie ma.
  • 10
  • Odpowiedz
@Rubajticos: Jak działa to nie aktualizuj, lub aktualizuj tylko przeglądarki, bo z aktualizacją którąś z kolei na pewno coś jebnie - takijest Linux - działa to będzie działać zawsze, chyba że zaktualizujesz
  • Odpowiedz
@Rubajticos: Baw się :P Przydaje się w sytuacjach survivalowych. Raz wziąłem tablet z Windowsem 8 do Włoch, roaming te sprawy ... i się skoorwiel zaczął aktualizować xD Najsmutniej wydane pieniądze
  • Odpowiedz
a miałeś tam coś więcej niż przeglądarkę, bo może sekret jest w ilości pakietów i programów

@ulf67810: xD

Mam ci listę pakietów wysłać, listę programów czy listę dodatkowych repo dodanych do systemu? xD

Niestandardowy config w /etc, masa programów z poza repo distro (szczególnie związana z obróbką grafiki), soft związany z maszynami wirtualnymi, typowy userspace, mocno niestandardowe środowisko xfce z pakietami z poza repo i obecnie do tego dosyć amatorsko
  • Odpowiedz