Wpis z mikrobloga

• 31
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 21
@Sicnot miałeś kiedyś tak że do pracy dojeżdżałeś 3 typami komunikacji miejskiej w jedną stronę i do busa kursującego co 20min dzieliły cię 2minuty?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Flatbat szczęśliwie pracuję w centrum, ale jak jadę gdzieś z przesiadkami to wychodzę na tyle wcześnie, żeby nie biec na wariata i spokojnie wszędzie zdążyć ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Sicnot Mnie najbardziej wnerwia, jak stoję na przystanku przez pół minuty z otwartymi drzwiami, naciskam zamykanie i wtedy nagle ktoś startuje do wsiadania/wysiadania i rozsuwa zamykające się drzwi a w skrajnych przypadkach na nie wpada jak dzik w sosnę... Zaskakująco często się to zdarza, nie pojmuję
  • Odpowiedz
@Szrlh nah, jestem zadowolony ze swojej pracy, sprawia mi przyjemność i jest dość ciekawa, a co do dojazdów to jestem w stanie to przeboleć, tak jak szef moje spóźnienienia( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Szrlh to działa w dwie strony, czasem robię coś poza godzinami pracy, czasem coś zajmuje mi więcej niż codzienne 8 godzin, czasem odbieram maile/telefony o 23, kwestia dogadania
  • Odpowiedz
@Sicnot: jak jest tlok w pojezdzie, a sporo pasazerow wzrok wlepiony w smartfona i sluchawki, to powodzenia w przepychaniu sie do drzwi. W dodatku glupia tendencja do stania przy drzwiach, nawet jesli jedzie sie z petli na petle. Oraz kompletny debilizm, czyli nie zdejmowanie plecakow i duzych toreb, tak zeby nikomu nie przeszkadzac.

Dodaj sobie te kilka skladowych i nagle okaze sie, ze zeby zdarzyc wysiasc nie stosujac taktyki tarana*,
  • Odpowiedz
@Damasweger: Bardzo szanuję motorniczych, którzy zamykają drzwi przed nosami jednostek o tendencjach do zakłócania spokoju. Nie ma nic lepszego niż widok w---------o sebka, który nie dostał się do środka xDD
  • Odpowiedz
Mnie najbardziej wnerwia, jak stoję na przystanku przez pół minuty z otwartymi drzwiami, naciskam zamykanie i wtedy nagle ktoś startuje do wsiadania/wysiadania

@Damasweger: A mnie jak próbuję wysiadać a wsiadający ludzie mnie pchają do środka z powrotem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz