Wpis z mikrobloga

@dymek91: no i dadzą kasę Saudy? Bo póki co już jest za głośno o tym aby to przeszło gładko.

Ja tu czuje niezła akcje i nos mi podpowiada, że z tego zamieszania wyjdzie ładna wtopa i być może niezły zapalnik dla całego Nasdaqa.
Już nie takie oszustwa i afery świat widział - Enron czy Lehman.
@dymek91: poza tym na miejscu Saudow przy obecnej sytuacji rynkowej najlepsza opcja zdementowac chęci kupna. Zrobi się wielka afera, rynek #!$%@? bo to niezły zapalnik. Tesla poleci mocno na ryja bo wiadomo, że oni muszą mieć finansowanie dodatkowe pod rollowanie czy wykup obligow.

I wtedy dopiero można wejść całym na biało i ratować. Bo pakować 80mld wg wyceny całości to średnia zabawa gdy rynek na szczycie.

Tesla dolara nie zarobiła licząc
Bo pakować 80mld wg wyceny całości to średnia zabawa gdy rynek na szczycie.

@rydzo: Najpierw przeczytać, potem komentować. Dwa; Musk ma 22% na dzień dobry możesz sobie to odjąć nawet jak przyjmujesz najbardziej nierealną strategię wyjścia z giełdy. Trzy; gadasz jak jakiś FUDziarski short... Czytasz te bzdety i w nie wierzysz czy masz osobisty interes (grasz na spadki) i wypisujesz takie oderwane od rzeczywistości prognozy aby kogoś przekonać do sprzedaży akcji?
poza tym na miejscu Saudow przy obecnej sytuacji rynkowej najlepsza opcja zdementowac chęci kupna

@rydzo: i już nigdy więcej nie usiąść do stołu z Elonem? Facet jest dość znany z osobistego podchodzenia do biznesu, obrazi się śmiertelnie i Saudowie tyle widzieli swoją dywersyfikację. Zresztą kto im uwierzy w to dementi teraz, kiedy skupili już między 3 a 5% akcji z rynku. Wiadomo że są zainteresowani, pytanie jakie są szczegóły.

Tesla poleci
@anon-anon @sakfa:
Jak tam funding secured?
Nadal twierdzicie, że moje wpisy oderwane od rzeczywistości?

Kurde, od początku pisałem, że ściema. Trzeba być lamusem na rynku aby wierzyć w takie wyprowadzanie spółki z giełdy ...
@rydzo: no punkt się nadal trzyma, żadnego dementi od Saudów nie było.

poza tym na miejscu Saudow przy obecnej sytuacji rynkowej najlepsza opcja zdementowac chęci kupna

Twierdzileś że najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby zdementowali chęci kupna, w praktyce Elon publicznie przyznał że z nimi gadał a oni nie zdementowali.

A to że 'secured' to luźna rozmowa a nie żadne 'secured' to już temat dla SEC :) Natomiast nie zmienia to faktu że
@rydzo: Jakim "lamusem" trzeba być aby sądzić, że nie da się wyprowadzić spółki z giełdy.
WSJ: Funding Was Secured, but Elon Walked Away
https://old.reddit.com/r/teslamotors/comments/9alhxg/wsj_funding_was_secured_but_elon_walked_away/

Elon się wycofał bo możliwe że straciłby kontrolę nad Teslą - najprawdopodobniej kilku dużych inwestorów skupiłoby w swoich rękach dostatecznie dużo akcji. A że podobno Volkswagen chciał inwestować...

As the team hustled to put form to his idea, lining up investors willing to put up the tens