Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że większość kolesi, która chodzi na siłownię nie podciągnie się ani razu na drążku? Bardzo rzadko widać jak ktoś w ogóle się pociąga #silownia #mikrokoksy
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fortheworld: zależy od wagi danej osoby. Na koniec redukcji podciągałem się 8-12 razy z doczepionym 15 kg. Obecnie 7-8 razy bez doczepionego. Zawsze mam bekę jak ktoś sie chwali, ze się podciąga 20 razy a ma 60 kg wagi własnej xD
  • Odpowiedz
no a ja mam bekę ze znajomych koksów 80kg wagi, którzy ani razu się nie podciągną xD

@arard: Niezłe koksy. Ważę podobnie, tyle że większość to tłuszcz i nawet gdy nie ćwiczę miesiącami to te 5 razy nachwytem zrobię. Choć to i tak marny wynik. Jak ćwiczyłem sobie na luzie w domu to 10-12. Nie wiem co oni ćwiczą, że nie mogą ani razu.
  • Odpowiedz
zależy od wagi danej osoby. Na koniec redukcji podciągałem się 8-12 razy z doczepionym 15 kg.

@Kasahara: nie tylko. Workoutowiec wazacy nawet 80kg na drazku bedzie sobie mogl wisiec i podciagac wiele razy w porownaniu do zwyklego sebka chodzacego na silownie, bo streetworkoutowiec nie ma tak rozwinietej dolnej czesci ciala, ale gore bedzie mial d------a. Sama waga to nie wszystko
  • Odpowiedz
@ChoNoTu: u mnie ja mam problem, ze moja masa nóg jest ogromna. I dużo problemu dla mnie to utrzymanie prawidłowej krzywizny i spiecia pośladków w zwisie i walczenie z przeciwwagą tych nóg.
  • Odpowiedz
@Kasahara to grubo płyniesz.
Az dziw ze tak się da szybko masy nabierać, juz nieważne jakiej.

Ja kończyłem na ~1800, urlop 2 tyg ad libitum, bez silki. Raczej weglowo-tluszczowo plus sporo alko. Od półtora tygodnia czyste ~3300kcal i do góry 1kg. Ale i to niepewne.
  • Odpowiedz
@151346136: Niestety nie miałem możliwosci jeść czysto przez wakacje, bo w hotelu to czysta była jajecznica na śniadanie i kotlety wieprzowe na obiad, ewentualnie inne mięsa w sosach, wytrzymałem to jeść 3-4 dni później juz jadłem wszystko i pewnie leciało mniej niż 1 kg białka na 1 kg ciała. Ale ja przytyłem 10 kg w 48-60 h od sesji zdjęciowej, wiec wody było w cholerę. No ale akurat następne 2-3
  • Odpowiedz
No ale jeśli mają większą masę, to czy nie powinni być jednocześnie silniejsi i móc się normalnie podciągać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dla mnie to kiepska wymówka, że ktoś nie umie się podciągać, bo waży więcej

@JanSkrzetuski: no wlasnie poniekad to mialem na mysli. najlatwiej maja osoby, ktore trenuja kalistenike, bo u nich znaczaco przewaza tylna tasma. osoba, ktora wazy tyle samo, ale trenuje jakims innym
  • Odpowiedz
@JanSkrzetuski:

Nie masz do końca racji. Bo tu jest kilka faktów - to nie są wymówki

- Wysokie osoby zawsze będą miały większy % masy kostnej a nie mięśniowej, aniżeli osoba niższa
- Osoby z większym poziomem % BF sorry, ale nie oczekuj, ze ktoś z 30 % BF będzie się podciągał jak ktoś z 8 % BF. Inny stosunek mięsi
  • Odpowiedz
@JanSkrzetuski: Masa ogólna =/= masa mięśniowa.
Obecnie jestem na redu, ok. 80kg i podciągnę się max 2-3 razy.
Dlaczego?
Podciąganie to nie jest (jeszcze) mój priorytet, jeżeli w treningu mam sporo MC, RDL, spacer farmera, wiosła itp. to nie mam siły w łapach wisieć nawet 10 sekund, a na redu energii brak ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Kasahara: Waże 93 kg i mam 197 cm wzrostu, 29 wiosen na karku i ćwiczę od ponad roku. Podciągam się 3-4 razy. Raz udało mi się podciągnąć 5 razy. Mam bardzo długie ręce. Wysokie osoby mają gorzej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz