Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Witam

Choruje na #nerwica ale wiadomo że wszystkiego na to nie można zwalać a mam dziwne objawy. Dziwny ból jakby ścisku, dyskomfortu, ciężkości w klatce piersiowej. Nie ciągły, z przerwami. W dodatku podobnie bolą mnie górne plecy. Gdy zegne ręce do tyłu to czuje ból w prawej łopatce. Nie mam gorączki, potów czy innych objawów wskazujące na zapalenie płuc. Bardzo mi to przeszkadza, a nie mam przez tydzień dostępu do lekarza, a na SORZE mnie wyśmieją jak przyjde z takim czymś.

#lekarz #zdrowie #zdrowie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 6
@AnonimoweMirkoWyznania: Całkiem możliwe, że to objawy nerwicy. Różne skurcze, napięcia i nerwobóle to dosyć częsta sprawa przy nerwicach, sam to przechodziłem wielokrotnie i zwykle właśnie były to napięcia w klatce, w plecach. Potrafiłem nawet mieć uczucie dławienia się, duszenia, ucisk na gardle. Wszystko mijało gdy łykałem uspokajacze jakieś. Nawet zwykła meliska czasem potrafi pomóc, więc może zanim zrobisz raban u lekarza czy na SOR, to spróbuj się napić, zrelaksować, a nuż
@AnonimoweMirkoWyznania: wyglada na typowy objaw nerwicowy, dodatkowo pewnie nakrecasz sie strachem i poglebiasz objawy. Skocz po validol do apteki (pare zl za 10szt) - mi i wszystkim ktorych znam pomaga na objawy bardzo dobrze i szybko. Internista i komplet badan obowiazkowy (chocby po to by wykluczyc inne choroby), pewnie dostaniesz na start xanax. Polecam jednak profesjonalna pomoc u psychiatry. O ile nerwica sama w sobie, ujme to tak - 'jest nieszkodliwa',
Możesz zrobić profilaktycznie badanie krwi, nie mniej jest ogromna szansa że są to objawy psychosomatyczne tj nerwicowe. Nie wyleczy Ci tego internista, to kwestia psychiki i jej leczenia.

Bóle w klatce piersiowej mogą wiązać się z napadami leku, ale to „strzał”.

Powodzenia ;)