@Gronekmaster: @Bionizy: A no nie potrafię, jakieś skróty klawiszowe na minimalizację, maksymalizację, co to kurde jest xD Bardzo fajnie, że środowisko lekkie i na Wayland (Sway) do odpalenia, ale trudne w ... ( ͡°͜ʖ͡°)
@Gronekmaster: jedna rzecz mnie zawsze zastanawia — popularność i3-gaps. Ludzie biorą sobie kafelkowy manager okien, oszczędzający tyle miejsca na ekranie, ile się da… i wpychają odstępy między oknami, zabierając miejsce.
@Gronekmaster: StumpWM dużo lepszy, a co do tez z artykułu: 1. racja 2. jak kto woli, ja nie lubię jak mi t. wm ustawia okna 3. racja, szkoda tylko że w znakomitej większości t. wm-ów nie da się ustawić skrótów w łatwy sposób, a niektórych skrótów wcale się nie da xD 4. racja, ale: «by updating the default configuration file» bu ha ha, StumpWM ma m. in. tryb do Emacsa
@Formbi: stump mi jakoś nie przypadł do gustu próbowałem jeszcze awesome, ale to nie ten feeling którego oczekuję teraz tylko mam plan zmienić i3bar na polybara w wolnej chwili (z którymi jest problem u mnie)
zgadzam się w 100% #linux #i3wm
używam na codzień i sobie chwalę
6) @fervi nie potrafi go używać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
i3-gaps. Ludzie biorą sobie kafelkowy manager okien, oszczędzający tyle miejsca na ekranie, ile się da… i wpychają odstępy między oknami, zabierając miejsce.1. racja
2. jak kto woli, ja nie lubię jak mi t. wm ustawia okna
3. racja, szkoda tylko że w znakomitej większości t. wm-ów nie da się ustawić skrótów w łatwy sposób, a niektórych skrótów wcale się nie da xD
4. racja, ale: «by updating the default configuration file»
bu ha ha, StumpWM ma m. in. tryb do Emacsa
próbowałem jeszcze awesome, ale to nie ten feeling którego oczekuję
teraz tylko mam plan zmienić i3bar na polybara w wolnej chwili (z którymi jest problem u mnie)
i3bara mam dość fajny config, ale brakuje mi kilku rzeczy w nim, które w polybarze zrobię od ręki