Wpis z mikrobloga

1. Jest sobie pewna szkoła

2. Jest ona finansowana przez lokalną gminę, jak zresztą niemal każda szkoła

3. Chodzą do niej dzieci z tej gminy

4. Demokratycznie wybrany przedstawiciel lokalnej gminy postanawia wywiesić na szkole tablice Dekalogu

5. W drugim końcu Polski jakaś banda wojujących ateistów w internecie stwierdza, że tak dobrze to nie ma i chce decydować za lokalną społeczność

6. Demokratycznie wybrany przedstawiciel gminy dochodzi do słusznego wniosku, że odpowiada przed mieszkańcami gminy, a nie przed jakąś bandą ateistów z internetu

7. W dość rozwleczonym liście wysyła ich na drzewo

8.?????

9. "Hurr durr tyrania!!! zamordyzm!!! prześladujo!!! My kcemy samodzielnie decydować o waszej szkole, wy głupie katole!!! Macie siem nas słuchać!!!".

Jak ja takim czymś gardzę.

Ludzie za swoje pieniądze utrzymują szkołę, nauczycieli, chodzą tam ich dzieci, ale jakieś typy z internetu przyjdą i będą im dyktować jak ta szkoła ma wyglądać bo taką mają chorą ideologię, że nie potrafią pilnować swoich spraw.

Jak jacyś gimboateusze chcą, to niech przejmą demokratycznie władzę w jakiejś gminie i będą mogli zrobić szkołę imienia Dawkinsa, z wielkim jego portretem nad głównym wejściem i nikt im tego nie zabroni.

Ale od cudzych ludzi, ich pieniędzy i ich dzieci wara.

#rakcontent #bekazlewactwa #shitwykopsays #gimboateizm #wiara #katolicyzm #4konserwy
L.....i - 1. Jest sobie pewna szkoła

2. Jest ona finansowana przez lokalną gminę, ...

źródło: comment_ZlNTr4kMJ0jtywr40ff6rCvJdv7MKvAY.jpg

Pobierz
  • 204
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lawrence_z_Arabii: A ja na przykład od lat żądam by księża i siostry zakonne uczące w szkołach nie mieli z miejsca stopnia nauczyciela dyplomowanego (najwyższy stopień a co za tym idzie największe pieniądze) tylko tyrali na awans jak inni nauczyciele :) no chyba, że w seminarium uczą o pedagogice specjalnej, przeprowadzają masę szkoleń pedagogicznych itp. Jaka by to była oszczędność dla oświaty :)
  • Odpowiedz
tego nie twierdzę bo nie wiem, odnoszę się tylko do braku logiki że skoro "gdzieś" nie napisano że się nie zgadzają to znaczy że się zgadzają

@lewc_rain_zuk: można tak założyć spokojnie założyć, ze względu na fakty, które przytoczyłem.
  • Odpowiedz
Prawo lokalne tak czy siak musi być zgodne z prawem krajowym, w Konstytucji zapisano rozdział państwa od Kościoła, mówi o tym art. 25

Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

Wójt jako urzędnik publiczny łamie prawo, żadne tłumaczenia tego nie zmienią. Nie ma czegoś takiego jak "szkoła lokalna".

@zirytowana_plaszczka: możesz mi napisać kiedy wstąpiłeś do trybunału
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii:

można tak założyć spokojnie założyć, ze względu na fakty, które przytoczyłem.

w tym rzecz że nie przytoczyłeś żadnych faktów. Jedyne co możemy założyć że ludzie którzy go wybrali popierają to co było jego programie wyborczym. Tak więc tylko wtedy gdy umieszczenie tych tablic było jego programem to można założyć że część ludzi to popiera.
  • Odpowiedz
Nie muszę jej interpretować w tej materii, ponieważ zrobiono to przede mną.

@zirytowana_plaszczka: pokaż więc gdzie udowodniono, że dekalog czy krzyż w szkole jakoś łamie konstytucję.

W Polsce nawet różny wiek emerytalny dla kobiet i mężczyzn nie łamie konstytucji, choć mamy zapisaną równość płci.
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: Również art. 25 konstytucji, jeśli jest tam krzyż katolicki, powinny znaleźć się tam również symbole innych religii. Obecnie faworyzuje się jedną religię względem innych.

2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.
  • Odpowiedz
Również art. 25 konstytucji, jeśli jest tam krzyż katolicki, powinny znaleźć się tam również symbole innych religii. Obecnie faworyzuje się jedną religię względem innych.

2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

@zirytowana_plaszczka: miałeś podać przykłady interpretacji przez TK, a nie surowy tekst.
  • Odpowiedz
@jajo_pandzianka: O! Ostry argument! A nie, czekaj, to przecież typowy „nie znam się to się wypowiem”. Epitetami nie przykrywasz a dodatkowo podkreślasz swoje lenistwo i indolencję. Pozwól jednak dyskutować tym co przeczytali coś więcej niż straszenia obowiązkowych lektur szkolnych.
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: demokratycznie wybrana władza jest podporządkowana Konstytucji, która mówi o wolności wyznania, rozdziale państwa od kościoła itd. no chyba ,że ta lokalna władza to z tego samego ramienia co "rząd" wtedy ich Konstytucja nie dotyczy bo są z boskiego nadania,
tylko ateizm.
  • Odpowiedz
@jajo_pandzianka 1. Gdzie jest napisane że się nie zgadzają? W Polsce większość ludzi to przynajmniej w teorii chrześcijanie, więc nie powinni być urażeni. 2. W mojej szkole też był na jednej z tablic wywieszony dekalog, prócz tego jeszcze są krzyże we wszystkich salach, i prace religijne, i jakoś nie przypominam sobie żeby przyjechała policja i aresztowała, dajmy na to dyrektora za ,,łamanie prawa,, 3. Na koniec chciałbym nadmienić że kolega Lawrence
  • Odpowiedz
Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

@zirytowana_plaszczka: Ja to interpretuje tak, że według tego, co jest tu napisane, to państwo nie wtrąca się do instytucji religijnych i daje mi to swobodę wyrażania moich religijnych poglądów w życiu publicznym. Przykładowo umieszczę sobie dekalog na ścianie w szkole, a w niedzielę pójdę do kościoła na msze.To prawo
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: Lewica ma za złe ludziom, że nie wierzą w lewicowe uniwersum.

Co wprowadzą do szkół jak już pozbędą się chrześcijaństwa? Swoje lewicowe dogmaty m.in. o równości każdego człowieka i kultur.

Zastąpienie jednej indoktrynacji drugą
  • Odpowiedz