Wpis z mikrobloga

• 2798
Mirki, pracuję sezonowo w lodziarni, jakich ja tu Januszy spotykam to aż głowa mała.
Dziś przychodzi Janusz z wąsem (bo jaby miało być inaczej). I życzy sobie świderka, jak przystało na super pracownika pytam się czy chce dużego, czy małego, a on na to dumne SWOJEGO LODA MAM JUŻ DUŻEGO, TERAZ CHCĘ MAŁEGO.
Udałam, że nie usłyszałam, zrobiłam loda i przychodzi pora zapłaty (he he he śmiejmy się razem z robienia lodów), z uśmiechem na twarzy proszę o 3,50zł, a na to Pan Włocławka i okolic HE HE TANIO SIĘ PANI CENI. Rzuca na tackę 4zł, puszcza oczko i wyniosłym tonem dodaje "reszty nie trzeba".
Umieram wewnętrznie, a nawet nie mam jak tego rozchodzić (,)
#wloclawek #logikaniebieskichpaskow #janusze #grazynacore #lody
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oliwiap22: Mój ojciec prowadził kiedyś taką lodziarnię... wstydziłem sie mówić, co robi mój tata. Jak mówiłem "ma lodziarnię" to wszyscy się brechtali "hahaha Twój stary robi lody!!!" Potem się nauczyłem i od razu mówiłem pewnym tonem "mój tata robi lody" a jak się zaczynali śmiać to mówiłem tylko, "pewnie je żarłeś, smacznego" i w------e.
  • Odpowiedz
@oliwiap22: Co pochichrałaś, to twoje, a pewnie jeszcze ten Janusz ci się przyśni w środku nocy. Taki gość porucha jeszcze po 60 i to niekoniecznie jakieś bazyle.

W międzyczasie przychodziło pewnie z 30 kulturalnych młodych Tomków, co zamiast rubasznych tekstów rzucili tylko "dzień dobry" i poszli. Oni po zjedzeniu loda wrócą do swoich piwnic i pamięć po nich zaginie 5 minut od oddalenia się do stoiska.
  • Odpowiedz
@oliwiap22: Dorabiałam kilka lat temu w sklepie z nieco droższym szmatkami. Podchodzę do umięśnionego gościa:

- Może mogłabym panu pomóc?*
- Hehe, od tego to mam żonę.

Przez resztę zakupów dziwnie się zachowywał i walił jakieś głupie teksty jakbym chciała go poderwać, coś tam nawet rzucił że jeszcze nie ma dzieci (żona stała parę metrów dalej). Do moich obowiązków należało zachęcenie klienta, żeby pokazał się w przymierzonym łaszku i nawijanie mu makaronu na
  • Odpowiedz
@oliwiap22: fajny wpis, plusów nałapałaś a teraz już się uspokój i przestań przeżywać jak mrówka okres. Gównopraca i za kilka/kilkanaście lat nawet nie będziesz o tym pamiętać. Januszów jest w PL spory procent populacji, co zrobisz. Ogólnie spory procent populacji na świecie to ludzie egoistyczni, ciemnota, szara masa, konsumenci. To dzięki jednostkom - wynalazcom, naukowcom, twórcom, ludziom z talentami i marzeniami za to bez egoizmu i chęci bogacenia się -
  • Odpowiedz