Aktywne Wpisy
Leotard00 +53
Dlaczego politycy i społeczeństwo tak naciskają na posiadanie dzieci? Według mnie następuje już przeludnienie i z tego powodu żyje nam się gorzej. Moim zdaniem demografia w tej chwili sama się wyrównuje do normalnej wartości.
Po epidemii dżumy gdy wiele ludzi zmarło, nastąpił duży wzrost jakości życia biednych ludzi. Nie brakowało już jedzenia i gruntów rolnych. Dużo osób wzbogaciło się bo nie musieli już żyć jak niewolnicy u swego pana tylko założyć własne
Po epidemii dżumy gdy wiele ludzi zmarło, nastąpił duży wzrost jakości życia biednych ludzi. Nie brakowało już jedzenia i gruntów rolnych. Dużo osób wzbogaciło się bo nie musieli już żyć jak niewolnicy u swego pana tylko założyć własne

WielkiNos +906
W Gdańsku psiecko amstaff psiarskiej juleczki dotkliwie pogryzło 9 letnią dziewczynkę (4 klasa podstawówki). Dziecko trafiło do szpitala. Juleczka uciekła z miejsca zdarzenia nie udzielając dziecku pomocy. Zostawiła ranną, zakrwawioną dziewczynkę leżącą na chodniku i sobie poszła.
Psiarze obwiniają dziecko i rodziców.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #bekaztwitterowychjulek #dogpill
Psiarze obwiniają dziecko i rodziców.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #bekaztwitterowychjulek #dogpill
źródło: temp_file826119316284146429
Pobierz

1. 1200 TVL: https://www.banggood.com/JJA-TCYH42-5_8GHz-48CH-Raceband-25mW-200mW-Switchable-Transmitter-1200TVL-CMOS-PAL-NTSC-Switchable-FPV-Camera-p-1143405.html
2. 600 TVL: https://www.banggood.com/Eachine-Lizard95-FPV-Racer-Spare-Part-AIO-5_8G-48CH-25mw100mw-Switchable-VTX-600TVL-Camera-p-1151477.html
cena podobna, różnica w "rozdzielczości" 2x, w wadze 0.7g na niekorzyść nr. 1.
Czy nr. 1 to nie jest jakaś lipa ?
Czy 1200 TVL da znaczącą różnicę do gogli eachine EV 800D (800x480) oraz nagrywania przez te gogle ?
Czy ktoś poleca może coś innego (argumenty poproszę ;) )
#drony #fpv
Ale przy tej drugiej nie mogę się doczytać czy to ccd (╥﹏╥)
CCD będzie miało lepszą jakość (wdr), natomiast za CMOS przemawia: fps, niższa waga, mniejsze użycie energii.
CCD najtańśze znalazłem za 45$ no i jest już dużo za ciężkie (6g). Dlatego też pewnie CMOS bardziej popularne w niskobudżetowym fpv do "maluchów".
Bierz LST S2, upgrade drona to raczej kierunek jakiegoś racera który i tak będzie miał swoją CCD ;-)