@tataxxl: prawilne 5.0, bardzo przyjemny samochód za relatywnie niewielkie pieniądze. To sprawa dość subiektywna, ale wyglada nieźle - na pewno ciekawiej niż jakieś nudne modele VW czy Forda, frajdy na pewno daje sporo. Gdyby mnie było stać to bym chętnie jeździł ( ͡°͜ʖ͡°)
@tataxxl: Bardzo fajny samochód, czepiają się biedacy których stać max na samochód za 4000 na gazie.
Zamiast się ciszyć że ktoś spełnił swoje marzenie i ma fajny samochód, to lepiej zhejtować na mikro. Mentalny PRL, nigdy nie umarł, ciągle przekazywany wertykalnie między pokoleniami.
@TamamShud No pewno, shejtuja ze tanie wiec nic nie warte. To ze spalanie tej bestii to 17l na 100 nie ma znaczenia. Nie kosztuje miliona wiec tanie ;)) mentalnosc biedakow zazdrosnikow
@sprzedafcaMakaronu: Yeah, no shit szerlok :) Wiem, tak składa że mam GT w leasingu (de facto najem długoterminowy). Przy minimalnym wkładzie własnym i maksymalnym wykupie rata wychodzi 3500 brutto. Chyba że liczyłeś kilkadziesiąt kafli wkładu własnego na start, wtedy rata faktycznie może wyjść "1500 netto"...
Jaki koszt takiego wynajmu? AC masz w cenie? eksploatacja samochodu lezy po Twojej stronie?
3500 to sama rata leasingu (część oczywiście do odliczenia w ramach DG). OC/AC drogie w p------t, najtańszy wariant (Generali) wyszedł ok. 7000. Do tego wziąłem GAP (~3000, ale na wszystkie 4 lata). Gwarancję wynegocjowałem dłuższą (5 lat) - ale to akurat standard, bo wbrew pozorom dla dilera to pomijalny koszt. Niestety części eksploatacyjne typu klocki
Zamiast się ciszyć że ktoś spełnił swoje marzenie i ma fajny samochód, to lepiej zhejtować na mikro. Mentalny PRL, nigdy nie umarł, ciągle przekazywany wertykalnie między pokoleniami.
5.0 warte 200k brutto bierzesz w leasingu za 1500 netto/m-c? Prymasem z matematyki to Ty w szkole nie byłeś...
ewentualnie porsche jako jeden.
Komentarz usunięty przez autora
Yeah, no shit szerlok :) Wiem, tak składa że mam GT w leasingu (de facto najem długoterminowy). Przy minimalnym wkładzie własnym i maksymalnym wykupie rata wychodzi 3500 brutto. Chyba że liczyłeś kilkadziesiąt kafli wkładu własnego na start, wtedy rata faktycznie może wyjść "1500 netto"...
@JuneJohn: nie wiem jak poprzednie modele, ale nowy skręca i to bardzo dobrze. Powielasz mity
3500 to sama rata leasingu (część oczywiście do odliczenia w ramach DG). OC/AC drogie w p------t, najtańszy wariant (Generali) wyszedł ok. 7000. Do tego wziąłem GAP (~3000, ale na wszystkie 4 lata). Gwarancję wynegocjowałem dłuższą (5 lat) - ale to akurat standard, bo wbrew pozorom dla dilera to pomijalny koszt. Niestety części eksploatacyjne typu klocki