Aktywne Wpisy
P4ncak3 +153
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +290

źródło: comment_morfO8tC7LOfIhiUc3CYPMWU9Plfevbk.jpg
PobierzCo do ram czasowych, możemy ustalić, że współczesność liczy się od 2014 włącznie, wtedy tylko Rosja anektowała, ale zgodzisz się chyba, że byłoby to tendencyjne, bo możemy ustalić, że liczy się od 2015 i wtedy ten obrazek nie ma sensu żadnego.
Ostatni szał aneksyjny
Komentarz usunięty przez moderatora
@sEB-q: Jeszcze Argentyna i Turcja. Ale nawet jeżeli dla Ciebie to trzeci świat, to i tak obroniłem tezę, że nie tylko Rosja anektuje terytoria. Izraela jakoś nikt się nie czepia (może poza paroma mało znaczącymi krajami), a przeciwko Rosji jest konsensus. Podwójne standardy.
@bogmar: Jakiej definicji? O Chinach już pisałem, że nie chce mi
Komentarz usunięty przez moderatora
NRD i RFN i ANEKSJA? XD
Co do stanu teksas, to jest jedyny stan, który w dowolnej chwili może się odłączyć od unii... Nie został zaanektowany :D
@sEB-q
@Vein: Z punktu widzenia prawa międzynarodowego to była aneksja. Owszem, pokojowa, ale jednak - tak samo, jak terminem aneksja określa się przyłączenia Austrii do III Rzeszy - też było pokojowe. Powstrzymajmy emocje, dyskutujmy o
To już więcej pożytku mieliby z zajęcia Suwalszczyzny - połączenie lądowe do Obwodu Kaliningradzkiego (przez przyjazną sobie Białoruś) oraz złoża rud żelaza (nieeksploatowane).
@glonstar: No wcale nie ma, zwłaszcza doniesień o tym że żadnych list nie było i ci sami ludzie kilkukrotnie oddawali głosy. Poza tym po rozpadzie ZSRR Rosja zrzekła się wszelkich praw do Krymu, co więcej zagwarantowała nienaruszalność granic Ukrainy (!). Więc tą aneksją pokazali nie tylko, że mentalnie nadal tkwią w czasach carów, ale też
@szypkodawejplusa: Owszem, jest to wiarołomstwo, i jest to godne potępienia, ale jeżeli chodzi o niedotrzymywanie umów, to Rosja też nie jest jedyna.
@szypkodawejplusa
@glonstar: Czyli zaatakowany Izrael po pokonaniu agresorów miał wrócić do status quo, bo tak? Wierzysz w to, że wtedy Arabowie daliby im spokój?