Wpis z mikrobloga

#dieta #keto #mikrokoksy
Dzisiaj minęło 2 miesiące mojej diety ketogenicznej.
Kalorie dziennie: 2300-2400
Waga przed: 72 kg
Waga po: 68 kg
Wzrost: 187
Na siłowni dieta nie przeszkadzała, ale bieganie bardzo obciążało organizm. Czyli przy tej diecie i tak krótkim okresie adaptacji nie ma co liczyć na możliwość wykonywania wymagających treningów. Cały czas byłem najedzony, więc spoko. Za 3-4 miesiące jak dobiję 74 kg zrobię redukcję na zwykłym ujemnym bilansie kalorycznym i zobaczymy jak będzie.

Po lewej zdjęcie przed, po prawej zdjęcie po.
Pobierz bartosz325 - #dieta #keto #mikrokoksy
Dzisiaj minęło 2 miesiące mojej diety ketogeni...
źródło: comment_XqVcapuksDLB1477Lgt05AJZ3khvlZGw.jpg
  • 119
@bartosz325 jezu ale jestes uparty, 20kg wrzucisz na ten dlugi szkielet i rozejdzie sie tak, ze nie bedzie widac. Jestes przykladem przeedukowanym - zaczynac od redukcji (!) Na keto (!!!) przygode z budowaniem sylwetki to kumulacja nieporozumien i pomieszania najpopularniejszych mitow.

Nie pytam czemu redukcja, bo widze, ze sobie ostro ubzdurales tego skinny fata i nie ma sily by wybic Ci to z glowy. Zapytam zatem:

Czemu keto?
@kfjatooshek: Bo podobno łatwiejsza psychicznie niż zwykła dieta z ujemnym bilansem kalorycznym. Po drugie słyszałem o właściwościach antystarzeniowych, przeciwchorobowych i lepszej pracy mózgu (akurat miałem sesję, więc się przydało). No i podobno mięśnie łatwiej utrzymać (których w sumie i tak nie mam na rękach, ale w nogach za to są :P)
@bartosz325 lepsza praca mozgu bez weglowodanow, zajebisty pomysl, pozbawiac sie cukru na sesje. Jakie #!$%@? wlasciwosci przeciwstarzeniowe, co Ty bredzisz. Zobacz jak Ci bania super pracuje, wszyscy mysla ze ten wpis to zarzutka, i oby mieli racje, ja zwatpilem, ze to jest na serio.

Jezeli jednak nie, zacznij od podstaw. Nie uzywaj skomplikowanych terminow, nie posilkuj sie trudno brzmiacymi, kuszacymi zabobonami. Dobrze jedz, dobrze spij, dobrze trenuj. Tu nie ma co analizowac
@kfjatooshek: xD Mój mózg jest teraz zasilany ketonami zamiast węglowodanów. Sesja zdana w pierwszym także sukces. W leczeniu ADHD na pewno pomaga. Gdzieś jakieś strony sobie poczytałem, wyglądało zachęcająco. Teraz biorę się za książki od wujka sportowca o diecie, sporcie, psychice w sporcie, działaniu organizmu itp. Trzeba się rozwijać :)
@bartosz325: xD
ziomek, przy takiej diecie, to straciłeś dwa miesiące. Trzeba było #!$%@?ć ile wlezie. Byłem w Twojej sytuacji, na śniadanie 8 jajek lub twaróg, dużo kurczaka i ryżu plus na początek jakieś ćwiczenia typu FBW. Ty zacząłeś od dupy strony, takie rzeczy się robi na zawodowstwie. Kiedy zaczynasz, to uczysz się techniki, robisz ćwiczenia na całe ciało, żeby szybko przyrosnąć i #!$%@? ile wlezie. Od 60kg jednym powtórzeniem doszedłem w
@wetorek2: Może powtórzę! Jestem długodystansowcem. Duża waga mi przeszkadza. Rower to samo. Na siłownie chodziłem trochę, żeby wzmacniać mięśnie i nie wyglądać jak jakiś anorektyk. Tkankę tłuszczową łatwo wyhodować. Teraz wiem, że daję radę ją redukować i mogę dobijać kilogramy i iść w "najpierw masa potem ma.. redukcja"
@JesterHead_: xD Wiem. Brat koksu, chodzi na siłownię kilka lat, to się ze mnie śmieje. Ale spokojnie, za 3 miesiące pokażę #pokazforme , bo na razie nie ma co :D Jedyne co chciałem przekazać to jak mi się żyło na tej diecie ketogenicznej (patrz mój post sprzed 2 miesięcy)