@robertx: o wuj, to grubo. Współczuję - sądziłem, że za takie godziwe pieniądze (stawka naprawdę bardzo dobra) znajdziesz pracownika w mig. Masakra. Aż mi się wierzyć nie chce, że ludzie to takie francuskie pieski, wszak żadna praca nie hańbi, nie każdy musi być IT z 15k m-c.
@robertx życzę Ci jak najlepiej, ale dokładnie rok temu szwagier zrobił to samo co Ty, też kupił Rosy w ilości 200szt. i zaczął wszystko od zera. Niestety dzisiaj po kurach nie ma śladu.
@B0RG: No powiem Ci tak z własnego doświadczenia, że ludzi do pracy fizycznej bądź porządnych fachowców to ze świecą szukać, a jak się znajdzie, to trzeba dbać i cenić. Szukając ludzi właśnie do tego gruzu dzwoniłem po ludziach, umawiałem się, i nie przychodzili. Pomimo tego, że przez telefon wszystko ładnie pięknie a jak przyszło co do czego to czekałem na nich jak idiota (w samochodzie pod jego blokiem, a jakże,
@vicher62: Pomyślimy - zanim się zdecydowałem na coś takiego to przejechałem się po okolicznych sklepach wybadać rynek - całkiem sporo osób było chętnych do brania większych ilości codziennie po 1zł/szt a po 80 gr to praktycznie wszyscy :D Ale bez żadnych konkretów tak tylko rozmawialiśmy -pojawią się jajka, będą i konkrety :) Trochę boję się wystawić ogłoszenie przed domem "sprzedaż wiejskich jaj" bo zainteresowanie może być większe, duużo większe niż
dziś to na główną wszedłem i zobaczyłem tam komentarz tak głupi że aż ciężko mi w to uwierzyć i to jeszcze plusów sporo ma tam już coraz gorzej z ludźmi
@gfgfgfa: xDD
Trochę boję się wystawić ogłoszenie przed domem "sprzedaż wiejskich jaj" bo zainteresowanie może być większe, duużo większe niż
Tak z ciekawości to koguty po co?
Komentarz usunięty przez autora
@tomek4: Jest takie powiedzenie, i u kur również ma zastosowanie. Baba bez bolca... i jakoś tam dalej, ale nie pamiętam ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dodatkowo jest przewodnikiem stada, chroni go przed kunami, listami itd, oprowadza po wybiegu, kury przy kogucie są też dużo spokojniejsze