Wpis z mikrobloga

Mirki, zostanę matką chrzestną. Z racji tego, że to będzie moja pierwsza chrześnica, nie mam zielonego pojęcia co takiemu dziecku wypada kupić. Możecie poradzić?
Myślałam nad złotymi kolczykami małej albo słyszałam też o czymś takim jak łyżeczka do powieszenia na ścianie kupiona u jubilera z wygrawerowaną datą urodzenia, wzrostem i wagą po urodzeniu - symbol obfitości.
Co sądzicie?
#chrzest #prezent #dzieci
Zawołam jeszcze was #rodzice , bo może powiecie co wasze dzieci dostały
Amestris - Mirki, zostanę matką chrzestną. Z racji tego, że to będzie moja pierwsza c...

źródło: comment_DwcelIQR3nhbohRJjmI6Tnwn9slEEXCy.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Obowiazki prezentowe chrzestnej/chrzestnego:

Tablet, zlote kolczyki (+gotowka na przeklucie uszu lub oplacona wizyta) i okolo 500 w gotowce.
Potem 500 na kazde urodziny, 1000-2000 plus laptop na komunie, quad na 18 (lub lepiej samochod), ewentualnie egzotyczna wycieczka i nowy komputer. Wyposazenie mieszkania - to juz na slubie.

@Amestris:
  • Odpowiedz
@Amestris Szatkę do chrztu i np książeczkę w której wypełnia się najważniejsze momenty chrztu. Nie wiem czy biżuteria to dobry pomysł. Trochę czasu upłynie zanim będzie mogła ją nosić.
Idealnie by było by w tym czasie nie myślało się o prezentach, no ale...
  • Odpowiedz
@Amestris starszy dostał pióro w opakowaniu eleganckim z jakimś mądrym cytatem. Może w liceum mu je przekaże, albo na maturę.
Szatka to raczej skonsultuj z rodzicami.
Mi właśnie bardzo podobają się takie pamiątki o których wspomniałaś. Bucik, łyżeczka, smoczek, szczotka, tylko w srebrze.
Albo może zamów skrzynie wspomnień? Żeby rodzice mieli miejsce do zbierania najważniejszych pamiątek z życia, o ile oczywiście jeszcze czegoś takiego nie mają.
  • Odpowiedz
  • 1
@Amestris @pucka25 o tak, skrzynka na pamiątki dla dziecka jest bardzo fajnym pomysłem :) poza tym całkiem dobrym prezentem jest ilustrowana Biblia dla dzieci koniecznie z wpisaną dedykacją :) Jeśli chcesz wydać więcej na prezent (co wcale nie jest konieczne!) to takie typowe prezenty to malutki medalik albo kolczyki- będzie ładna pamiątka na później, np na komunię. Co do tych srebrnych rzeczy, to myślę, że warto podpytać rodziców, czy lubią
  • Odpowiedz
  • 1
@ciastko_maslane Szatkę rodzice kupują. Książeczkę, w sumie taką jakby pamiątkę chcę kupić, gdzie można dać zdjęcia, podpisy gości itd
No niby tak, ale wiesz.. Dziecko już ponad pół roku ma, a może w okolicach roczku matka jej przekłuje uszy
@pucka25 A możesz mi podesłać poglądowe zdjęcie albo pomysł na taką skrzynkę? Bo pierwsze słyszę o czymś takim
@erln No tak.. Masz rację. O Biblii w sumie nie pomyślałam, bo
  • Odpowiedz