Wpis z mikrobloga

@Zrobiony_bobr:

Parov Stelar

On nie monotonny? :D Mam dyskografię 2006-2009 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zresztą myślę, że to jednak styl niedoporównania, gość sporo remixował starych utworów jak ten:

Dwa następne wspomniane obczajam - może coś na czasie mi znalazłeś :)

BTW. Mi też ewoluował, nie ograniczam się do żadnego gatunku. Ba, rocka więcej słucham ostatnio niż elektronicznej.

Zresztą, technologicznie wszystko tak poszło do przodu ze Ci twórcy
@WydajnaJednostkaIndywidualna: lubię Parov'a za to, że z płyty na płytę ewoluuje. Rzadko mi się zdarza, że słucham więcej niż 2-3 utworów jednego artysty, bo często ograniczają się do podobnych brzmień. Ba! Niektórzy to non stop tych samych sampli używają! Słuchasz kolejnego utworu i masz wrażenie, że gdzieś już to słyszałeś, dlatego przestałem słuchać starej elektroniki. Wtedy to było zrozumiałe, bo nie było aż tak rozwiniętych programów do tworzenia, a jak cofniemy
@Zrobiony_bobr:

Jeśli ktoś się mnie pyta za co cenię sobie muzykę elektroniczną to zawsze odpowiadam, że jedynym ograniczeniem do jej tworzdnia jest wyobraźnia, minimalna wiedza i to że nawet Steven Hawking mógłby zrobić swój kawałek gdyby tylko chciał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Całkowita prawda.

Maj 1973, ręcznie robione sample samemu, sam wszystko sklejał, tak naprawdę ojciec muzyki elektronicznej jak dla mnie
@WydajnaJednostkaIndywidualna:

Taki trochę bardziej housik bym powiedział ;)

Teraz to ciężko przypisywać utwory do konkretnych gatunków. Kiedyś miałem zajawkę na gościa o pseudonimie Dimitry.G.W teorii tworzył hard-electro, ale wyłamywał się nieco z kanonu.
Zapytany gdzieś na YT jaki gatunek tworzy odpisał, że panda-style i tyle w temacie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ciekawe to, muszę się temu przyjrzeć za dnia.

Chciałem zarzucić old sqlowym kawałkiem z gatunku speed
@WydajnaJednostkaIndywidualna:

Ishkur w końcu zaktualizował

O! Myślałem, że to porzucił :D Jak jutro odpalę pieca to zerknę, ale ile by tych gatunków tam nie opisał to i tak znajdą się twórcy, którzy tak pomiksują dźwięki, tempo, akordy, że ciężko będzie ich zamknąć w jakiś ramach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak pro po dziwnej elektroniki to nie wiem czy znasz complextro? Jeden utwór mocno mi się wbił
@Zrobiony_bobr:

complextro

Nie sądzę, ale tam było tyle podgatunków na tej liście co różniły się tylko ilością BPM, że mogę nie pamiętać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kurła, ja miałem tyle dobrych utwórów z różnych gatunków i pozapominałem nazw i/lub usunęli z YT, że boli mocno (,)