Jak pracowałem w uk #depresja była traktowana jak normalna choroba ( ͡°ʖ̯͡°) gdy ktoś ją miał to ludzie współczuli takiej osobie, proponowali pomoc itp. W mojej pracy był facet, którego żona miała depresję. Bardzo często się zwalniał z pracy i jechał do niej gdy miała gorsze dni. Nikt nie robił problemów i każdy rozumiał. Było tam większe zrozumienie. Gdy wylądowałem w szpitalu, każdy był dla mnie miły i oferował pomoc... Podczas gdy tutaj każdy kazał mi się wziąć w garść, bo nie mam prawa być smutny xD
@turek44: ale to nie jest tak że szefowi wszystko jedno że cię nie ma jeśli tylko nie musi ci za to płacić, wiesz? Robota ma być zrobiona, po to masz umowę o pracę, która gwarantuje ciągłość zatrudnienia OBU stronom. Gdyby w Polsce była możliwość wychodzenia sobie z pracy, nawet bezpłatnie, kiedy się komu podoba, to ludzie zaczęliby tego mocno nadużywać i chyba się nie zamierzasz ze mną kłócić w tej
@Pancerwafel chodziło w tym wpisie o to, że tak to tłumaczył i nikt nie robił o to problemów... I jakoś nikt inny tego nie nadużywał. Pewnie w Polsce by tak było xd a tam gdyby szef mu nie pozwolił, to jestem pewny że by się zwolnił z pracy pojechał do żony i szukał nowej xd
@turek44 cały czas to podejście, że depresja to wymyśl, jak choruje to ciało, a nie dusza, a szpital psychiatryczny i wizyty u psychiatry tylko dla "czubkow" ( ͡°ʖ̯͡°) trzymaj się, nie daj się I lecz się przede wszystkim
ale to nie jest tak że szefowi wszystko jedno że cię nie ma jeśli tylko nie musi ci za to płacić, wiesz? Robota ma być zrobiona, po to masz umowę o pracę, która gwarantuje ciągłość zatrudnienia OBU stronom.
Gdyby w Polsce była możliwość wychodzenia sobie z pracy, nawet bezpłatnie, kiedy się komu podoba, to ludzie zaczęliby tego mocno nadużywać i chyba się nie zamierzasz ze mną kłócić w tej kwestii ( ͡°͜ʖ͡°)
@Pancerwafel: No właśnie! Pracowników trzeba trzymać za MORDY! DZIĘKI TEMU TRZYMANIU WIDAĆ EFEKTY!
@Ich_mag_Kaesekuchen dostajesz wolne jak masz depresję xd zwolnienie od lekarza i jest to traktowane jako chorobowe ¯_(ツ)_/¯ I uwierz mi że mimo takiej ulgi bardzo dużo osób z depresją i tak pracują... Bo się boją że stracą pracę, że weźmie się ich za czubków itp... @biauywilg dzięki :) jest już o wiele lepiej niż było
@loczyn: czyli sugerujesz, że wolne na zawołanie bez żadnych konsekwencji poprawiłoby sytuację czy po prostu chciałeś sobie pokrzyczeć losowe statystyki bez kontekstu?
@turek44: co innego zwolnienie od lekarza jeśli to TOBIE coś dolega, a co innego wyjście sobie z pracy, bo KOMUŚ coś jest. To pierwsze to rigcz, ale to drugie już nie (chyba że to twoje niepełnoletnie dziecko, no ale to już inna kwestia).
W mojej pracy był facet, którego żona miała depresję. Bardzo często się zwalniał z pracy i jechał do niej gdy miała gorsze dni. Nikt nie robił problemów i każdy rozumiał.
Było tam większe zrozumienie. Gdy wylądowałem w szpitalu, każdy był dla mnie miły i oferował pomoc... Podczas gdy tutaj każdy kazał mi się wziąć w garść, bo nie mam prawa być smutny xD
Nie wiem po co to piszę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@bekap
Tutaj też jest dużo ludzi, którzy oferują pomoc, ale nadal to jest mniejszość... A osoba, która wyląduje w szpitalu psychiatrycznym jest wariatem...
Male : Female
~ 6 : 1
a ogólnie na świecie około 1.7 : 1
Odrabiał to w inne dni, albo w ogóle. Nikt mu nie płacił za te godziny gdy go nie było, więc nie rozumiem?
Gdyby w Polsce była możliwość wychodzenia sobie z pracy, nawet bezpłatnie, kiedy się komu podoba, to ludzie zaczęliby tego mocno nadużywać i chyba się nie zamierzasz ze mną kłócić w tej
I jakoś nikt inny tego nie nadużywał.
Pewnie w Polsce by tak było xd a tam gdyby szef mu nie pozwolił, to jestem pewny że by się zwolnił z pracy pojechał do żony i szukał nowej xd
@Pancerwafel: No właśnie! Pracowników trzeba trzymać za MORDY!
DZIĘKI TEMU TRZYMANIU WIDAĆ EFEKTY!
I uwierz mi że mimo takiej ulgi bardzo dużo osób z depresją i tak pracują... Bo się boją że stracą pracę, że weźmie się ich za czubków itp...
@biauywilg dzięki :) jest już o wiele lepiej niż było