Wpis z mikrobloga

Czy na intercity.pl można kupić bilety koło siebie? Wybieram że chcę bilet dla dwóch osób a on mi wyrzuca miejsca:

045 / Okno
041 / Okno

czyli to są miejsca położone w innych miejscach? (Skoro oba przy oknie a w tym pociągu są po dwa miejsca między korytarzem [Miejsce][Miejsce] [ Korytarz ] [Miejsce][Miejsce])

#pociagi #intercity #pkp
  • 27
przejazdów (czyli rodzaj wagonu jest znany), a awarie… to wtedy wiadomo, że nic nie trzyma się kupy, więc tym bardziej nie stanowi przeszkody.

@ConanLibrarian: składy są zmieniane nie zawsze z powodu awarii

Co więcej, wprowadzenie czegoś takiego w EIP nie jest obarczone żadnym ryzykiem, a stanowić mogłoby bardzo dobry poligon doświadczalny dla rozwoju systemu.

to prawda

Który w niczym nie przeszkadza w uruchomieniu graficznego interfejsu, wszak bilety na takie pociągi są
@Andczej: Nienienie. Mamy system sprzedaży.
No to go usprawniamy:
– wprowadzamy nie wpisywanie wartości liczbowych przy wyborze miejsca, tylko klikanie na obrazkach. Proste (z technicznego punktu widzenia) i dość tanie, biorąc pod uwagę zakres pracy.
– po okrzepnięciu systemu wprowadzamy możliwość kupienia DWÓCH biletów metodą jak wyżej.
– po okrzepnięciu systemu wprowadzamy możliwość kupienia trzech biletów metodą jak wyżej.
– itd.:-)
@ConanLibrarian: tylko jedyna możliwość jak to można przedstawić to np. tak LINK lub tak LINK

i wtedy będzie
-hurdur pokazuje mi tylko miejsca w przedziałowym a ja chce w bezprzedziałowym
- hurdurdur pokazuje mi tylko w bezprzedziałowym a ja chce w bezprzedziałowym
- hurdur pokazuje mi tylko 8 miejscowe a ja chce 6 miejscowe

itd itd itd
@Andczej: Ale to będą pytania do kosza, gdyż skoro ma być bezprzedziałowy, to pokazuje bezprzedziałowy i na taki sprzedaje. Tak samo jak z liczbą osób w przedziale.

Oczywiście z dokładnością do awarii i zmiany taboru, ale po to właśnie są testy na żywym organizmie (stałych składów), by móc kombinować i rozważać.
M.in. dlatego awaria ma taką nazwę, by już z góry sugerować, że coś poszło i będzie nie tak. ;-)

A
gdyż skoro ma być bezprzedziałowy, to pokazuje bezprzedziałowy i na taki sprzedaje. Tak samo jak z liczbą osób w przedziale.

@ConanLibrarian: no właśnie nie zawsze to tak działa i po to numeracja miejsc jest uniwersalna że w każdej chwili bez problemowo można z bezprzedziałowego zrobić przedziałowy i odwrotnie
@Rst00: Paaaanie, jak jadę z różowym, to zawsze dobiera wszystkie możliwe miejsca poza tymi przy oknie, nawet jak kupuję w pierwszej minucie, gdy można kupić bilety na taką relację ( ͡° ͜ʖ ͡°)