Wpis z mikrobloga

@erln zawsze mnie zastanawiało. Co by było gdyby w takim Krakowie znaleźli ptaka z ptasia grypa. Na wsiach wybijają czasy drób. A czy w grodzie kraka pozbyli by się wszystkich gołębi?

Próbowałaś takiego czarnego Kruka?
  • Odpowiedz
@erln: Nic nie pomaga.. może ewentualnie na chwile a potem sobie i tak siadają. Znajomy już nawet myśli o wiatrówce czy trutce na szczury ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Najgorsze są starsze mohery, które je dokarmiają co chwile.
  • Odpowiedz
@SunnO: Nowelizacja ustawy o ochronie zwierząt, art. 6:

2. Przez znęcanie nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo dopuszczanie do

zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: (…)

22) montowanie na elementach budynków urządzeń mogących powodować

zranienie lub okaleczenie ptaków, w szczególności kolców lub drutów
  • Odpowiedz
te latające szczury potrafią siadać nawet na takich kolcach

@goferek: Potwierdzam. W moim pierwszym wynajmowanym pokoju baba zamontowała bardzo ostre kolce na parapecie, ale gołębie i tak jakoś na tym siadały. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@goferek @Shanny no właśnie tego się obawiam, że to nic nie da :(

@MJToshi wiesz ja nie chce im robić krzywdy, niech sobie żyją spokojnie byle z dala od mojego parapetu i balkonu. Na dokarmiaczy nie ma sposobu, próby uświadomienia ludzi, że nie powinni kończą się agresją albo udawaniem że nie słyszą co się do nich mówi ))¯_(ツ)_/¯

@godwin91ek też się czasem zastanawiam nad tym. Nie wierzę, żeby miasto było przygotowane na coś takiego. A kruka już próbowałam, po 2 dniach gołębie sobie radośnie gruchały na jego
  • Odpowiedz
@SunnO: Nowelizacja ustawy o ochronie zwierząt, art. 6:

2. Przez znęcanie nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo dopuszczanie do
zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: (…)
22) montowanie na elementach budynków urządzeń mogących powodować
zranienie lub okaleczenie ptaków, w szczególności kolców
  • Odpowiedz