Aktywne Wpisy
Alzena +43
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
WielkiNos +283
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
zaspamuje trochę tagami większych miast, ale zakładam, że wszędzie jest ten sam problem ( ಠ_ಠ) #krakow #warszawa #wroclaw #gdansk #poznan #katowice
Próbowałaś takiego czarnego Kruka?
@goferek: Potwierdzam. W moim pierwszym wynajmowanym pokoju baba zamontowała bardzo ostre kolce na parapecie, ale gołębie i tak jakoś na tym siadały. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Gołębie świętują nowelizację ustawy
PiS zakazując stosowania kolców na gołębie uśmierci branżę
czy
Księża wściekli na pomysł PiS. Gołębie odchody zapaskudzą dachy
XDDD
@MJToshi wiesz ja nie chce im robić krzywdy, niech sobie żyją spokojnie byle z dala od mojego parapetu i balkonu. Na dokarmiaczy nie ma sposobu, próby uświadomienia ludzi, że nie powinni kończą się agresją albo udawaniem że nie słyszą co się do nich mówi ))¯_(ツ)_/¯
@godwin91ek też się czasem zastanawiam nad tym. Nie wierzę, żeby miasto było przygotowane na coś takiego. A kruka już próbowałam, po 2 dniach gołębie sobie radośnie gruchały na jego
xD
2. Przez znęcanie nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo dopuszczanie do
zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: (…)
22) montowanie na elementach budynków urządzeń mogących powodować
zranienie lub okaleczenie ptaków, w szczególności kolców