Wpis z mikrobloga

#kupautozmikro #motoryzacja
Mirki, za 4h jadę najprawdopodobniej kupić swoje pierwsze auto. Oferta fajna, mam kolegę, który spojrzy fachowym okiem. O czym muszę jeszcze pamiętać I na co zwrócić uwagę poza stanem technicznym auta. Coś z umową? Albo jak najlepiej utargowac cenę? Dodam, że oferta jest od handlarza przy cenie 10k.
Dodatkowo handlarz oferuje gwarancję na 3 miesiące, ale pod warunkiem, że bez zmiany ceny (bez targowania sie) warto brać taką gwarancję przy 15 letnim aucie?
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter A gdzie ja napisałem, że to pewnik? Tam co do zasady jest dużo aktualnych użytkowników danego modelu auta i jak decydują się na sprzedaż to chyba tam właśnie najpierw zamieszczają takie ogłoszenie, nawet z uwagi na brak opłat. Gdybym ja sprzedawał swoje auto to bym tak zrobił. Poza tym w tym wszystkim przede wszystkim należy pamiętać, żeby nie wyłączać rozumu - jeżeli pojawia się takie ogłoszenie jak mówisz to wiadomo
  • Odpowiedz
  • 0
@Shatter auto było ostro trafione co najmniej z dwóch stron. Ledwo trzymało się kupy. Nie mam pojęcia jak oni robią te zdjęcia ze to tak pięknie wygląda. Plus cała podłoga zardzewiała tak, że palec wchodził. Jak można coś takiego sprzedawać za 10 tys?
  • Odpowiedz
  • 0
@Shatter wszystkie blachy dookoła auta nie były spasowane. Poza tym, jak mówiłem wcześniej-nie znam się,dlatego raz, że mam ogarnietego kumpla, a dwa- podpytuje się i szukam po internetach info konkretnie o Mazdach oraz ogólnie jak kupić auto.
  • Odpowiedz