Aktywne Wpisy
miscellanous +312
Najgorsi w pracy fizycznej, szczegolnie na wszelkich produkcjach, tasmach czy budowach sa przewaznie ludzie, nie sama nawet praca.
Oczywiscie zaraz ktos wyskoczy na mnie, ze sie wymadrzam, uwazam za lepszego, bedzie wklejal obrazek free-thinkera, pisal ze na produkcji sa jednak spoko ludzie - owszem sa, nie zaprzeczam, zdarzaja sie jednostki, czasami osoby ktorym gdzies na jakims etapie zycia powinela sie noga.
Ogrom to jednak ludzie zwyczajnie prymitywni, toksyczni, zlosliwi, zawistni, wszystko najlepiej wiedzacy janusze, a jednoczesnie przerazajacy jest ten kompletny brak ambicji u nich. Zycie od weekendu do weekendu. I te tematy rozmow w kolo - pilka nozna, motoryzacja, jakies teorie spiskowe i kto, gdzie, z kim i za i ile. Muza na full, disco polo najczesciej, ruchanie oczywiscie i pytanie o to mlodego w kazdy poniedzialek czy cos bylo. Ja p------e... tak chyba wyglada pieklo.
Wieczna
Oczywiscie zaraz ktos wyskoczy na mnie, ze sie wymadrzam, uwazam za lepszego, bedzie wklejal obrazek free-thinkera, pisal ze na produkcji sa jednak spoko ludzie - owszem sa, nie zaprzeczam, zdarzaja sie jednostki, czasami osoby ktorym gdzies na jakims etapie zycia powinela sie noga.
Ogrom to jednak ludzie zwyczajnie prymitywni, toksyczni, zlosliwi, zawistni, wszystko najlepiej wiedzacy janusze, a jednoczesnie przerazajacy jest ten kompletny brak ambicji u nich. Zycie od weekendu do weekendu. I te tematy rozmow w kolo - pilka nozna, motoryzacja, jakies teorie spiskowe i kto, gdzie, z kim i za i ile. Muza na full, disco polo najczesciej, ruchanie oczywiscie i pytanie o to mlodego w kazdy poniedzialek czy cos bylo. Ja p------e... tak chyba wyglada pieklo.
Wieczna
Jestem na wakacjach w Hiszpanii i kolejny raz widze do jakich absurdow doszlo w Polsce i czemu robie pizze w domu w piecyku, steki kupuje w Lidlu i smaze na patelni, a nie jem nigdy nic w restauracji.
Super restauracja z gwiazdka Michelin, w miejscowosci 350 tysiecy mieszkancow, danie sklada sie z trzech elementow:
- przystawka - gazpacho
- glowne - dorsz
- deser - lody kokosowe
Super restauracja z gwiazdka Michelin, w miejscowosci 350 tysiecy mieszkancow, danie sklada sie z trzech elementow:
- przystawka - gazpacho
- glowne - dorsz
- deser - lody kokosowe
Nie ma dostępu normalnie (płot w około całego jeziora z lasem) ale może ktoś z #drony miałby ochotę się wybrać...
#ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #drony #architektura #budownictwo
https://www.youtube.com/watch?v=7vJ6p6g9QEU
Komentarz usunięty przez autora
@ajatollah_chomeini: Przestań kłamać prostaczku
@mateopoznan: Zamek Poznański to smutny efekt karty weneckiej i kształcenia architektów w Polsce. Niestety takie pokraki są promowane bo istnieje nacisk środowisk konserwatorskich aby nie fałszować historii (projekt i wykonanie musi odpowiadać naszym czasom) a za projektowanie biorą się moderniści, którzy potrafią eksperymentować i "nawiązywać" (ich ulubione słowo). Większość rekonstrukcji tak wygląda, nie tylko zamków. Tylko to nie jest wina rekonstrukcji samych w sobie a ich systemowego negowania. Jak się nie ma wsparcia w odpowiedzialnych instytucjach (zaczynając od wydziałów architektury) to efekt jest kiepski.
Gudelon we Francji jest przykładem
@lavinka: Normalny człowiek nie miałby na to pieniędzy, a jakby miał, przestałby być normalny w oczach normalnych. Jak Cię będzie stać to Tobie też będzie wolno!
@Najs1: No to jest już ciekawa informacja. Choć trochę ciężko mi uwierzyć, żeby do takiej inwestycji nie ogarnąć niezbędnych papierów (to nie jest fizyka kwantowa i perpetum mobile, że się nie da). Kompletnie zbędne ryzyko wstrzymania budowy i kar. Chyba, że wliczyli wszystko w cenę i ich stać żeby j---ć kary ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora