Wpis z mikrobloga

@Flunitrazepam: mi też właśnie tak dupiło strasznie. Problemem okazały się kamienie migdałkowe czy jak to się tam nazywa. Po prostu mam dziury w migdałkach po jakiejś infekcji i tam włazi żarcie. Co jakiś czas muszę je usuwać patyczkiem do uszu albo długopisem. Popatrz do gardła czy masz takie białe dziadostwo
@Flunitrazepam: brzmi jak halitoza.
Poza samymi zębami, szoruj też cały ozór przez kilka dni i zobacz czy przyniesie to efekt.
Jeśli nie, to zmykaj do lekarza aby przepisał ci konkretne leki, choć nie sądzę żeby wymagana była recepta.
@Fajnypan: pare razy miałem to, ale to nie jest jedyną przyczyną, to ma bardzo charakterystyczny zapach, a jest jeszcze cos innego co powoduje nieprzyjemny zapach, ale nie wiem co. Przy okazji jak mam porządnie wyczyscic język, nie wspominając już o tych migdałkach, skoro gdy tylko próbuje szczoteczką umyć język troche głębiej to odrazu mnie łapią mocne odruchy wymiotne. Lekarz dawał ci na to jakieś porady jak to robić poprawnie?
@Flunitrazepam: ja z tym u lekarza nie byłem. Zobaczyłem filmik na youtube, że można to samemu usunąć i dziubałem. Najlepiej jakimś cienkim długopisem albo coś takiego żeby nie spowodować odruchu wymiotnego. Staram się bezpośrednio w migdałka trafić no i wyciskam, dłubię aż to wyjdzie ¯\_(ツ)_/¯ Czasami mnie naciągnie ale wolę to niż żeby #!$%@?ło z ryja