Wpis z mikrobloga

@rakxxxxx: @Darknov:

Ogolnie to sprawa jest troche pojbana, bo bez pracy nie dostaniesz mieszkania a bez mieszkania nie dostaniesz pracy. Najlepiej wiec jest miec znajomosci ewentualnie zalatwiac przez agencje pracy w PL (nie wiem jak to wyglada, nie probowalem przez agencje i nawet sie tym nie interesowalem).

W mieszkaniach wszedzie wykladziny. #!$%@? wykladziny. W kazdym goraco i smierdzi. Klatki schodowe w starym budownictwie wygladaja doslownie jak te na #pragapolnoc.
@Darknov: ogólnie to praca przy składaniu kartonów na taśmie produkcyjnej. Wynagrodzenie 8£ na czysto na reke, ile mi zostanie to mogę za nieco ponad tydzień powiedzieć, mojej dziewczynie zostaje około 150-200 funtów tygodniowo (żyjemy bardzo skromnie). Praca lekka fizycznie, ciężka psychicznie. To pewnie przez nowe środowisko itd.
@enemyw0w-: dzięki ;) a ile masz godzin, możesz mieć jakieś nadgodziny? No i jak to jest z tym, ze agencja z Twojego wynagrodzenia odciąga dla siebie 2 funty? Rok temu pracowałem w UK przez agencje Staffline i dostawałem minimalną (wtedy 7.50), dzisiaj jest to 7,83 bodajże. Zawsze myślałem że to już pracodawca opłaca agencje, a nie że oni jeszcze odciągają kasę z Twojej pensji. Ty masz minimalną czy trochę więcej?
@Mar_cys: trochę więcej jak minimalna, nieco ponad 8£ na godzinę na rękę. Mogę robić ile chce (dosłownie) ale tylko w innym zakładzie, bo w tym moim „głównym” jest tylko jedna zmiana. Chociaż od poniedziałku będziemy robić po 10h (od 6 do 16) bo jest od zajebnia roboty.
@enemyw0w-: gdzie znalazłeś prace? Miałeś juz coś załatwione przed wyjazdem? Też chce koniecznie gdzies wyemigrować, od koncza czerwca czegos szukam i już trace nadzieje, z tym, ze ja srednio znam angielski i suzkam czegos z polakami
@lastro: miałem tylko mieszkanie. I to nawet inne niż te w którym mieszkam ale to długa historia. Brak ubezpieczenia czy pracy. Wszystko załatwiłem po przyjeździe. Prace, tak jak pisałem, znalazłem w agencji pracy. Bez języka jest ciężko samemu, ale da radę.
@enemyw0w-: Możesz mi powiedziec co to za agencja? Sam czegoś szukam od konca czerwca i juz trace nadzieje, bo albo nie moge nic znalezc albo jak znajde i pytam o prace, to mi nie odpisują.